Blogia

MACC

Roger Hodgson, concierto Tarragona 12 7 011

Roger Hodgson, concierto Tarragona 12 7 011

Roger Hodgson, Tarragona Camp de Marte 12 de Julio.

En la noche de ayer sonaron músicas con las que vivimos momentos únicos como si estuviésemos en una liturgia pero en este caso musical. Las más de 1.700 personas que acudieron ayer al concierto disfrutaron de lo lindo viendo y oyendo la voz inconfundible de Hodgson y sus grandes melodías la mayoría creaciones con la banda Supertramp. Hodgson, fue arropado por un excepcional banda de cuatro músicos Aaron Macdonald el multi hombre que todo lo hacía… saxos, voces y teclados, un impresionante bajista que como una mole aguantaba el peso de los temas como es Ian Stewart un batería contundente Bryan Head y un teclista y coros que sabía estar en su lugar en todo momento Kevin Adamson.

A los problemas técnicos del principio del concierto Roger, supo sacarle jugo con humor inglés y un señorío escénico que hizo las delicias del personal.

La verdad es que con este concierto nuestra ciudad ha vivido un momento único y ha podido lucir en todo su esplendor de un marco tan idóneo para este tipo de eventos como es el Campo de Marte, esperemos que el ejemplo cunda.

Elegancia, maestría durante las dos horas largas que duró el concierto, os adjunto el “Set List” con las canciones ejecutadas ayer por  Roger Hodgson y su banda, comenzó con Take the Long Way Home; School; In Jeopardy; Hide in Your Shell; Lovers in the Wind; Easy Does It; Sister Moonshine; Breakfast in America; London; Along Came Mary; The Logical Song; Child of Vision; Only Because of You - Lord is it Mine; Know Who You Are; Across the Universe (version de  John Lennon); Don’t Leave Me Now; Dreamer; Fool’s Overture; Two of Us; Give a Little Bit y acabó mientras caían relámpagos, truenos y agua (un momento casi mágico para los presentes) con It’s Raining Again.

+ info: www.RogerHodgson.com 


El DO Tarragona augmenta la participació per segon any consecutiu

El DO Tarragona augmenta la participació per segon any consecutiu

Un total de 80 grups o solistes s’han presentat a la 21ª edició del concurs DO Tarragona, un dels més veterans de l’Estat, organitzat per l’ajuntament de la ciutat. Aquesta participació suposa millorar els resultats de 2010 que, de fet, ja havien duplicat els de l’any anterior. Els dos anys de creixement en el nombre de grups aspirants a ser seleccionats coincideixen amb el període en què la gestió del concurs ha passat a mans de l’Associació de Músics de Tarragona (aMt), que ha apostat per facilitar la inscripció mitjançant les noves tecnologies de la informació i una recompensa més atractiva per als grups seleccionats. Una clara renovació de propostes presentades amb més obertura estilística com ara jazz, hip hop, noves interpretacions de musica d’arrel...
 
De les 80 propostes presentades, el jurat escollirà el pròxim dia 23 de juliol els finalistes als premis DO tgna’011, DO cat ‘011 i PartyTecla – PartyTura ‘011 que actuaran al 23 de setembre en el marc de les festes de Santa Tecla i, al llarg de l’hivern, a diverses sales tarragonines, en total es repartiran més de 12.000€ en premis.

21º Concurso de Música de Tarragona DO '011

21º Concurso de Música de Tarragona DO '011

A las 24 horas del próximo día 1 de Julio, acaba la presentación de propuestas musicales de las bandas de Tarragona y Cataluña, para poder participar en la selección de la 21ª selección de uno de los concursos decanos del estado español y que pretende dar oportunidades a las formaciones musicales del territorio así como a su escalonada profesionalización.

Más de 12.000 € en premios de diversa índole, apoyo a la exhibición con una selecta programación estable que desde enero de 2012 dará la oportunidad a las bandas para subirse a los escenarios de las salas de la ciudad y ver así la evolución de las formaciones musicales...; pero antes, el 23 de Septiembre de este año y dentro de las Fiestas Mayores de la ciudad de Tarragona, Santa Tecla, cuatro finalistas para el DO cat y seis bandas para el DO tgn, tocarán durante 30 minutos en directo en uno de los dos escenarios "non stop" del Espacio Campo de Marte optando así a los premios DO tgn 0’11 y DO cat 0’11 además del Party Tura-Party Tecla 0’11 para menores de 30 años, una banda invitada del territorio y un cabeza de cartel serán los que cerraran las más de 8 horas del concurso decano de la música tarraconense en contundentes directos.

Para saber más o descargarse las bases del concurso:

http://do.musicstgn.cat/doTGN/Bases_Concurs.html

L’aMt HOMENATJA BOB MARLEY I PORTA ELS SEUS SONS ALS BARRIS

L’aMt HOMENATJA BOB MARLEY I PORTA ELS SEUS SONS ALS BARRIS

El Concert annual tribut a... de l’Associació de Músics de Tarragona (aMt) per Dia Internacional de la Música...

HOMENATJA BOB MARLEY I PORTA ELS SEUS SONS ALS BARRIS

Un total de divuit artistes participaran el pròxim dia 25 de juny en el tribut a Bob Marley organitzat per l’Associació de Músics de Tarragona (aMt). Com ja és habitual els darrers anys, l’aMt celebrarà el Dia de la Música amb un concert de versions, que en aquest cas tindrà com a protagonista el màxim difusor del reggae i la música jamaicana arreu del món, coincidint amb els 30 anys de la seva mort. El concert, com sempre, serà gratuït i tindrà lloc a la plaça del Rei. Però, a més, aquest any, l’aMt porta la música als barris, amb un soundsystem que, al llarg de la tarda del mateix dia 25, recorrerà diversos indrets de la ciutat.
 
Després dels tributs dedicats als Beatles (2007), la música pop feta a Catalunya (08), la Movida (09) i Elvis Presley (10), aquest any l’aMt dedicarà el Dia de la Música a recordar Bob Marley, mort prematurament de càncer el XX de maig de 1981, tot just fa trenta anys. Marley va ser el primer artista pop sorgit d’un país no occidental a aconseguir un èxit global i una figura amb una dimensió enorme més enllà de la música: la difusió de la filosofia de vida rastafari, la seva denúncia del racisme i de la violència, etc.
 
El concert a la Plaça del Rei començarà a les 23:00 i comptarà amb la participació de Frank O’Lee Sons, Pae y su Guitarra, Jamaicansats, Day Tripper, Chipolata Fermier i Roe Green & Txipi Aité que, a més, faran de backing band pel següents cantants: Toni Rude, Braggero, Liltah, Sistah Usha, Gemma, Limbo i Baino Da Man. Tots ells interpretaran algunes de les cançons més conegudes de Bob Marley, com ara “Redemption song”, “Jamming”, “Waiting in vain”, “Three little birds”, “Get up, stand up” i moltes altres.
 
A més, la celebració del Dia de la Música organitzada per l’aMt també inclou un element molt especial i molt indicat per un homenatge a Bob Marley: la participació d’un soundsystem que al llarg de la tard actuarà per diversos barris. El soundsystem va ser, durant molts anys, la fòrmula habitual de la música jamaicana: un DJ amb equip de so potent incorporat, que punxa al carrer, i que serveix de base per a les improvisacions dels cantants. En aquest cas, el soundsystem anirà a càrrec d’Albarak, la Risspect Krew, Studio Oner’s i Supahsonic Troopah’s i es mourà per Bonavista (18:00), Camp Clar (19:30) i Sant Salvador (21:00), arribant a la Plaça del Rei poc abans de l’inici del concert.

David Gilmour Equip

David Gilmour Equip

Os dejo este impresionante link sobre el mundo sonoro del guitarriasta de Pink Floyd DAVID GILMOUR, trabajo de campo de alto nivel sólo para melómanos y sibaritas de las Stratos.

http://www.gilmourish.com

ESPERANZA SPALDING

ESPERANZA SPALDING

Un descubrimiento musical que comparto con vosotros sigue los links:

www.esperanzaspalding.com

http://open.spotify.com/track/6qaUMIsszU1uEdfYNjUaAK

¡Y buen viaje musical...!

 

SETMANA FORMATIVA 011 a L'aMt

SETMANA FORMATIVA

Associació de Músics de Tarragona
Del 21 al 25 de març del 2011


Oberts a tothom, per introudir-se o ampliar coneixements específics en matèries no convencionals i d’aplicació pràctica. 

FORMULARI D’INSCRIPCIÓ


cartell clinics

Descarrega aquí el tríptic



REGIDORIA D’ESCENARIS.

Dilluns, 21 de març: Iniciació a la Regidoria d’escenari (19.00 a 22.00 h)

Dimarts, 22 de març: Producció tècnica i regidoria nivell avançat (19.00 a 22.00 h)

 
Darrera de tot directe, la figura del regidor d’escenari és vital pel bon desenvolupament de l’activitat.  Sovint el regidor ha de prendre decisions en poc temps, controlar aspectes elèctrics, temporals i humans, així com coordinar l’equip de treball i motivar el personal.  Ha de proveir i planificar les necessitats tècniques que depenent de l’esdeveniment són molt variades i conèixer en profunditat els elements de l’escenari i les funcions de les persones que hi treballen.  La seva presència als esdeveniments és cada vegada més present i necessària i sovint, la realitat supera la teoria, havent de posar la pròpia experiència en diferents circumstàncies. 

Es desenvoluparan tres línies generals de matèria:
-  Elements que composen la producció tècnica d’espectacle tant a exteriors com interiors.
-  Organigrama i funcions de la gent que hi treballa.
-  Tasques del regidor d’escenari
 
Aquesta experiència ens la oferirà l’Eduard Nadal,  tècnic especialista en mitjans audiovisuals, músic i treballa des de fa 17 anys professionalment com a tour-mànager, backliner, tècnic de so, vídeo i llum.  Actualment és el responsable tècnic a la delegació de Tarragona de "Iluminación Albadalejo".


LA VEU AMAGADA

Dijous, 24 de Març (16.00 a 22.00 h)

Partint de la idea de que la veu  és una eina per transmetre idees i emocions, podem destituir els complexes vocals i els prejudicis estètics per la creativitat pròpia.  La nostra imaginació i la seva materialització ens permet desenvolupar una veu personal amb molta més naturalitat, i aquesta veu s’acosta a les nostres necessitats i dificultats i sobre tot, a l’emissió d’un missatge de manera única.  El nostre jo més profund es pot mostrar si ens deixem emportar, alhora que ens exigim concentració i compromís amb un mateix.
El potencial de la nostra veu és des de que som nadons enorme, (qui no ha sentit la força del plor d’un nadó?).  Ara però, a mesura que anem creixent, aquest potencial és castrat per la pressió social i l’educació (nen, no ploris, no cridis, no diguis, no opinis...), les nombroses ocasions en que ens ha estat frenat l’impuls vocal ens ha provocat una espècie d’anestèsia i un detriment de la nostra capacitat.  El mateix passa amb el nostre sentit musical, el qual ha depès d’un judici extern i altres han  decidit per nosaltres sobre les nostres capacitats.
 
Aquest curs ens permet retrobar-nos amb la nostra veu, la més desconeguda i prendre consciència del nostre cos i les nostres emocions. Confiar amb la nostra veu i desenvolupar-la, pel simple fet de que la coneixem i la sentim.  Tot i que la veu sembla cosa només de cantants o oradors, aquest clínic permet a qualsevol persona acostar-se a la seva realitat vocal i descobrir aspectes que no havia tingut mai en consideració.  Per a persones que treballen habitualment amb la veu (cantants, professors, polítics, etc.), resultarà una ampliació del seu coneixement i podrà redirigir les qualitats de la seva veu. 
 
Rocío Romero Grau.  Estudiant de música des dels 6 anys, ha desenvolupat la seva carrera interessant-se per aspectes que la formació reglada no desenvolupava i que s’evidenciaven principalment, a l’hora de posar en pràctica allò après segons les seves circumstàncies.  Tot i que te una formació acadèmica, ha estat autodidacta amb mètodes propis i ha compaginat els seus estudis reglats amb altres tècniques, processos terapèutics i experiències relacionals que li han permès desenvolupar una metodologia basada en l’assistència pròpia, el respecte a un mateix i en transcendir en aquelles capacitats i limitacions que desconeixem de nosaltres mateixos.  Entre els seus projectes musicals, trobem una varietat estilística molt àmplia, animada per la recerca dels seus límits, que van des del rock, pop, bossanova, música tradicional, experimental, cançó d’autor, trash metal o el cuplet.  Actualment desenvolupa tècniques vocals per les arts escèniques, sense complexes estilístics ni estètics.


COACHING PER A MÚSICS

Divendres 25 de març (18.00 a 22.00 h)

Conèixer, detectar i utilitzar els recursos personals envers el nostre ofici, és una tasca que no se sol desenvolupar als estudis reglats habituals.  Ens emplenem de continguts i dades, però, què podem fer amb tot el que sabem?, què necessito per millorar?, on sóc?, per on començo a professionalitzar-me?,serveixo per això?, estic preparat?.  Què vull? quins són els meus punts dèbils? i els forts?, estic motivat? què em desmotiva?. 
Conèixer els nostres objectius i les nostres limitacions ens ajuda a plantejar estratègies per tirar endavant aquell projecte o carrera que volem fer. 
 
De manera excepcional, les tècniques del Coaching s’adapten al músic en aquest clínic,  per desenvolupar els seus recursos, donant les eines necessàries que li ajudin a la seva professionalització i per  assolir els seus objectius personals i professionals

Xavier Carpintero - Membre de la ICF (International Coaching Federation). Ha format a més de 300 Coach professionals com membre de l’equip pedagògic de prestigioses escoles, amb formació de Màster Internacional de Coaching. Té formació amb Administració d’Empreses. Màster of Business Administration (MBA). Màster en Psicologia del treball i de les Organitzacions, i amb Gestió de RRHH. Doble Màster Internacional de Coaching. Màster en Coaching de Constructivisme Social. Postgrau en Hipnosis Clínica. Màster en PNL (Programació Neuro-Lingüística). Màster en Teràpia Breu Estratègica (M.R.I, Palo Alto, Califòrnia) especialitzat amb l’aplicació a empreses i organitzacions. Màster en Comunicació i Problem Solving Estratègic (CTS- School of Management, Research and Clinical Istitute) dirigit per Giorgio Nardone, màxim exponent del M.R.I.

FORMULARI D’INSCRIPCIÓ

COM INSCRIURE’S
Podeu fer servir el formulari d’inscripció, o bé enviar un e-mail a comunicacio@musicstgn.com
on constin les vostres dades (nom, cognoms, DNI i adreça electrònica) i títol del clínic que voleu fer.
PREUS
Socis de l’aMt: bono per tots els clínics 15 €.  Un clínic: 5 €
NO socis de l’aMt: bono per tots els clínics 30 €.  Un clínic 10 €

L’ingrès s’ha de formalitzar a algun dels següents comptes bancaris especificant nom de l’alumne i nom del curs:
Caixa Tarragona
2073 0166 91 0110369027
Caixa Penedès
2081 0171 75 0000023481


Tots els clínics es portaran a terme a l’Hotel d’Entitats de Tarragona.  C/Pons d’Icart s/n. Pàrquing de la Pedrera

PROGRAMACIÓ ESTABLE D.O.TGN PRESENTA:

ROE GREEN & TXIPIAITE BAND

SALA EL CAU - Dijous, 3 DE MARÇ - 22.15 h.

Gratuït



Roe Green & Txipiaite Band Neix el 2008 a partir de l’herència d’una formació anterior que duia per nom Txipi Aité fundat l’any 2005. La refundació del grup pren com a bandera el sobrenom del cantant, Roe Green, posant de relleu el caràcter de banda de suport al repertori propi d’aquell. Durant els últims dos anys (2009, 2010) han començat a presentar per tot Catalunya la GIRA RIDDIM 2010, gira amb la que pretenen portar arreu els seus ritmes calents.
Al juny del 2010 van treure un cd “Roots reggae to the people”, que té caràcter promocional. Actualment està preparant el seu primer disc llarga durada, que sortirà a la llum a la primavera del 2011 i que comptarà amb cançons noves i amb alguna col·laboració d’alguns amics de la banda.
 
Guanyadors durant l’any 2010 del concurs Lligamosques, d’Olot, Girona i del concurs Ebremusik de Tortosa.
 
Us enviem un tema extret del proper disc amb el tema She’s a sweetie

http://www.youtube.com/watch?v=mYAwQIiUUGY


EL SON DE LA CHAMA

SALA LA VAQUERIA, divendres 4 DE MARÇ - 22.15 h

Gratuït


El Son de la Chama, després de 2 anys pels escenaris de la geografia catalana i amb més d’una trentena de concerts a l’esquena, tant destacats com l’acampada Jove’09, com a guanyadors del Musicamp’09, a la Setmana Medieval de Montblanc, Festes de Sta. Tecla de Tarragona com a finalistes del concurs DO’09, Barraques de Tarragona i Barraques de Riudoms entre d’altres, i també proclamats 2ns classificats al concurs Ebre Musik’09, , El Son de la Chama agafa aire fresc per a introduir en la seva música un nou estil, i una reinterpretació de la seva música.

Ens presenten un directe més contundent i enèrgic que mai, on  les linies melòdiques de la veu masculina juguen amb una secció de vents molt festiva, i juntament amb una base potent ens proposen un concert on el ritme i les ganes de ballar no parin en cap moment amb pinzellades d’estils com l’ska, el reggae o la música balcànica

El grup el conformen Sisco ( veu ), Pablo ( guitarra ), Mario ( baix ), Neus ( piano ),  Aleix ( saxo), Paco ( trompeta), Adam ( percussió ) i Toni ( bateria), que gràcies a la seva força ens encomanen les seves ganes de festa i la seva complicitat amb el públic.

Actualment la banda està enregistrant el seu primer disc, del qual ens n’avancen una "demo" de 4 temes per aquesta primavera.

Tot a punt per arrencar aquest tren amb més energia i alegria que mai!
El Son de la Chama...comencem!!!

Plou Com Mai a la Programació estable DO

PROGRAMACIÓ ESTABLE D.O.TGN PRESENTA:

PLOU COM MAI

SALA EL CAU - Dijous, 24 DE FEBRER - 22.15 h.

Gratuït


CARTELL PLOU COM MAI
PLOU COM MAI,
és una banda que neix la primavera de l’any 2000 a Llorenç del Penedès. Després de dos discos anteriors: el camí més curt (2002) i Il·lusions (2005), el 2009 enregistren el que serà el seu tercer disc VITAMINA P. Han guanyat diversos concursos com l’Ebre Musik 2008, el Track Baix Penedès de l’edició 2009 i recentment acaben de proclamar-se guanyadors del Track Catalunya 2010.
 
VITAMINA P, és el darrer treball d’estudi dels Plou com mai. El Disc que ens presenten denota una accentuada evolució en el so de la banda, que sense perdre la contundència que l’ha caracteritzat es deixa acaronar per sonoritats més elèctriques i desacomplexadament pop. Vitamina P és un treball amb 10 cançons que  parlen dels mals de l’individu contemporani atrapat per dubtes existencials en un món permanentment dual, on la fugacitat de les experiències fa que tot esdevingui eteri i superficial.

+ INFO:
http://www.myspace.com/ploucomai
 
http://www.ploucommai.com

 

PROGRAMACIÓ ESTABLE D.O.TGN PRESENTA:

EN EL SURCO

SALA LA VAQUERIA - Dijous, 17 DE FEBRER - 22.15 h.
Gratuït

CARTEL EN EL SURCO

“En el Surco”, projecte musical desenvolupat per un quintet d’inquiets músics formats en múltiples disciplines i que dóna com a resultat una simpàtica barreja d’estils allunyada del que és convencional. Un treball sense complexos ni concessions i amb un marcat estil personal que persegueix, sobretot, trobar els camins cap a la emoció.

Interpreten històries d’agraïment, d’avisos a navegants per no perdre’s en la tristesa. Receptes que barregen els ingredients perfectes per no perdre’s res i estimar-se tot. Fan un grapat de cançons sortides d’un gran estat d’ànim, de molta il·lusió i d’unes tremendes ganes de viure.
+INFO:
http://www.myspace.com/enelsurco

Jorge Varela Trío

PROGRAMACIÓ ESTABLE D.O.TGN’2010 PRESENTA:

JORGE VARELA TRIO

SALA LA VAQUERIA - 10 DE FEBRER - 22.00 h.
Gratuït




Jorge Varela Trio: Grupo formado en 2008 por Jorge Varela (piano), Artemi Agràs (Bajo) y Claudio Favero (Batería). Es un estilo de música que se acerca al jazz, ya que hay una gran parte de improvisación, aunque también tiene otras influencias que van desde la música clásica, el flamenco, o la música instrumental contemporanea.
 
En este caso, presentan el trabajo Trilobytes, que próximamente se hará realidad fisicamente en la grabación de un disco, con el mismo nombre. Es un conjunto de canciones creadas independientemente, aunque con un sonido común entre ellas. Llevan el sonido clásico de trío de jazz un poco más allá, buscando un sonido más actual, con toques un poco electrónicos y con una armonía moderna.
 
Con influencias de artistas como Esbjorn Svensson o Pat Metheny, las composiciones son originales de Jorge Varela, con alguna versión con una visión muy personal.








PATIENTX88 - SALA EL CAU 3 de febrer 22.15 h.

PATIENTX88 - SALA EL CAU  3 de febrer 22.15 h.

PATIENTX88 - SALA EL CAU

3 de febrer 22.15 h.


TRET DE SORTIDA DE LA PROGRAMACIÓ ESTABLE DOTGN’10

 
Comencen els concerts dels 12 finalistes del concurs musical DOTGN’10.  Fins a 12 bandes tarragonines, tocaran setmanalment en diferents sales de la ciutat.  
 
Per trencar el gel, el 3 de Febrer podrem veure a PatientX88, a la Sala El Cau a les 22.15 h.


PATIENTX88

Patient X88 neix de la passió o malaltia que te per la música, especialment per l’electrònica, que li ha obert les portes a un món sonor il·limitat i per la tecnologia, en el sentit que fa possible que tinguis a la teva disposició una infinitat de músics i sons.
Ha col·laborat fent bases i temes per espectacles i vídeos d’AREAtangent (plataforma de creadors d’arts escèniques i parateatrals), també per la cançó “El + millor” del grup Vitruvi al seu disc “No fem cançons per a qualsevol” (2009).  Ha guanyat la menció especial a cançó més avantguardista per “Tinc robo-tic” a Encuentro Creativo Korg 2.0 (febrer del 2010) i ha creat la cançó de l’espectacle inaugural Abordo del Festival Instal·lacions de Cambrils (setembre del 2010).
 
Ens presentarà en aquesta ocasió ELECTRONIC CATALONIAN MUSIC, un espectacle sobre els temes que ha anat creant amb noves i velles teconologies però amb la “inspiració” dels son i músiques que l’envolten.
 
+ Info:
http://www.myspace.com/pacientx88
http://www.hispasonic.com/pacient_x88

Pròxims concerts:

10 de Febrer.  Jorge Varela Trío.  LA VAQUERIA. 22.15 h. Jazz

11 de febrer.  Zuri&Ranking Soldiers + Deblassis.  LA VAQUERIA.  21.00 h.  6 €.  Reggae mestís.

17 de febrer.  En el surco.  LA VAQUERIA. 22.15 h.  

24 de febrer.  Plou com mai.  EL CAU.  22.15 h.  Pop - rock.

3 de Març.  Roe Green & Txipi Aité.  EL CAU.  22.15 h.  Dub/Reggae

4 de Març.  El son de la chama.  LA VAQUERIA.  22.15 h. Reggae/Ska.

12 BANDES TARRAGONINES A LA PROGRAMACIÓ ESTABLE DEL D.O.TGN 010

12 BANDES  TARRAGONINES A LA PROGRAMACIÓ ESTABLE DEL D.O.TGN 010

Fins a 12 formacions musicals tarragonines podran sentir-se en directe, gràcies a la Programació Estable derivada del Concurs musical 20DOTGN010.  L’organització del concurs, portada a terme per primera vegada per l’Associació de Músics de Tarragona gràcies a l’Ajuntament de Tarragona, premia així als finalistes de la darrera edició, amb la intenció clara de difondre la música feta a Tarragona durant tot l’any i donar oportunitats als grups i al públic de prendre experiències en directe. 

Fusió, jazz, electrónica, reggae, dub, rock o pop, entre altres, es el perfil variat de la programació en la qual participaran The transistor Arkestra, Ego, Roger Benet i Oximorònics, Main Road, Loading... Please Wait, DeBlassis (11 de febrer), Roe Green & Txipi Aité Band (3 de març sala El Cau), Patient X88 (3 de febrer sala El Cau), El Son de la Chama (4 de març sala La Vaqueria), Jorge Varela Trío (10 de febrer sala La Vaquería), Plou com Mai (24 de febrer sala El Cau), i En el surco (17 de febrer sala La Vaquería).

La programació s’inaugura amb el grup PatientX88, el 3 de febrer a la Sala El Cau, seguidament i setmanalment s’aniran succeint la resta de concerts a La Vaqueria i El Cau fins al març.  Es podrà seguir la programació per la web de l’associació (www.musicstgn.com) i les xarxes socials.

Tret de sortida
L’Associació de Músics de Tarragona (aMt) dona així el tret de sortida a un programa d’activitats per al 2011, que manté les línies generals de produccions, i alhora es renova amb nous objectius obligats per donar resposta a la varietat estilística musical de Tarragona. Ja a la primavera tindrà lloc el Concert Tribut del Dia de la Música i els Clínics de la Setmana de la formació oberts a tota la ciutadania.

Este es el tiempo del cambio

Este es el tiempo del cambio

Cuaderno de bitácora:
El principal capital de nuestra Associacio de Musics de Tarragona (aMt), es el voluntariado de sus jovenes, de sus socios, es una nueva forma de gestión que tiene más de 10 años de desarrollo y es un motivo más que elocuente para darse cuenta de cómo se tienen que realizar las cosas en pleno siglo XXI por que "Este es el tiempo del cambio"..., creación musical basada en la participacíon, la gestión ética y en la responsabilidad social. ¡Nada más y nada menos!.
http://tac12.xiptv.cat/video/3 7688/start=550/end=980?a7eca88 62593b770ffa28e0532e39562



Encontrada agua en asteroide

Encontrada agua en asteroide

Informaba el periodico, que...

Investigadors de l’Institut d’Astrofísica de Canàries (IAC) ha trobat petites quantitats d’aigua glaçada i substàncies orgàniques complexes a la superfície de l’asteroide 65 Cybele; aquesta troballa suggereix que hi ha més aigua del que es pensava a la regió interna del Sistema Solar i aporta noves evidències a la teoria que postula que l’aigua va arribar a la Terra a través de l’impacte d’asteroides i cometes, segons informa el IAC en un comunicat.

65 Cybele és el segon asteroide en què s’ha detectat aigua gelada després que es trobés aquest mateix element a la superfície de 24 Themis. Aixó suggereix que els cossos que són a la regió interna del Sistema Solar (a distàncies menors que la distància a Júpiter) contenen més aigua del que es pensava fins al moment.

+ info:

http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/ciencia-i-tecnologia/20101222/descobertes-aigua-glacada-substancies-organiques-complexes-lasteroide-cybele/635861.shtml

Esqueleto cubierto de laminillas de oro en Creta

Esqueleto cubierto de laminillas de oro en Creta

Según informaban The Canadian Press - AP, el pasado 28 de septiembre de 2010.


El arqueólogo Nicolás Stampolidis explicaba que su equipo desenterró más de 3.000 laminillas de oro del siglo VII a. C., en una doble tumba cerca de la antigua ciudad de Eleutherna. Los pequeños adornos de oro, de 1 a 4 centímetros de largo, habían sido cosidos en un lujoso vestido o mortaja que, en un principio, envolvía el cuerpo de una mujer, pero que ha quedado casi totalmente podrido salvo unos pocos hilos de color blanquecino.

"La longitud total de la tumba fue cubierta con pequeñas laminillas de oro de formas cuadradas, circulares y romboidales", dijo Stampolidis, "Estábamos literalmente extrayendo el oro mezclado con la tierra, no la tierra con un poco de oro en ella".

La mujer, que supuestamente tenía un alto estatus social o religioso, fue enterrada al lado de un segundo esqueleto que estaba en una gran vasija sellada con una losa de piedra de más de media tonelada. Se encontraba oculto detrás de una pared falsa, a fin de confundir a los ladrones de tumbas.Los expertos están tratando de determinar el sexo del este otro esqueleto.
La tumba también contenía un recipiente de cobre, cerámica, frascos de perfume importado de Egipto o de Siria y Palestina, cientos de cuentas de ámbar, cristal de roca y perlas esmaltadas, así como un colgante de oro en forma de una abeja-diosa que probablemente formaba parte de un collar de cristal de roca y oro.

"Si usted lo mira hacia arriba tiene la forma de un lirio", -explicaba a la prensa Stampolidis, profesor de arqueología en la Universidad de Creta, y que ha trabajado en Eleutherna durante 25 años-. "Si lo gira hacia abajo se ve una figura femenina sosteniendo sus pechos, cuya parte inferior del cuerpo tiene la forma de una abeja con alas. La manufactura es exquisita".

Eleutherna se encuentra en las estribaciones septentrionales del monte Ida, - mítico lugar de nacimiento de Zeus-. Excavaciones en el pasado han descubierto una ciudadela, casas y una importante necrópolis con lujosos entierros femeninos. La ciudad floreció desde el siglo IX a.C., la edad oscura de la arqueología griega que siguió a la caída de la gran cultura palacial de la Creta minoica.

+ info: http://terraeantiqvae.com/

¿Descubren en Siberia una nueva especie de homínido...?

¿Descubren en Siberia una nueva especie de homínido...?

Leíamos en el mundo.es... Un equipo del Instituto Max Planck de Alemania, ha descubierto en Siberia los restos de lo que parece ser una nueva especie humana de la que no se conocía nada hasta ahora, y que compartió el planeta hace unos 30.000 años con los neandertales, los ’sapiens’ modernos y los ’Homo floresiensis’ de Indonesia. El nuevo linaje, bautizado como los denisovanos, porque sus restos se encontraron en la cueva siberiana de Denisova, es el primero descrito gracias a una investigación genética: en concreto, la secuencuación de ADN nuclear de la falange de un dedo de una hembra infantil de esta nueva especie. Tras comparar su genoma con el de los neandertales y el de ’Homo sapiens’ actuales de Europa, África y Asia, se comprobó que los denisovanos no eran ninguna especie conocida, aunque parte de su ADN (- 3%) está presente en las poblaciones de Melanesia. La paleogenética ha revelado, según se publica en la revista Nature esta semana, que estos homínidos son más parecidos a los neandertales que a nosotros, lo que significa que descienden de la misma población ancestral, que se dividió en estas dos ramas hace unos 600.000 años. Antes de ello, hace unos 800.000 años, su rama común se habría separado de la que dió origen a nuestra especie. Una muela, localizada en la misma cueva, confirmaría también que su morfología es mucho más primitiva que la nuestra. Se parece a la dentadura que tuvieron los ’Homo erectus’, otros homínidos del intricado árbol evolutivo humano de hace 1,8 millones de años. «Todo parace indicar que los denisovanos se dispersaron ampliamente en el pasado», argumentó el jefe del equipo científico, Svante Pääbo, en referencia a los 7.000 kilómetros que separan la región rusa de Siberia de la isla de Nueva Guinea, en Oceanía. Mientras estos homínidos se extendían por Asia, los neandertales lo hicieron por Eurasia durante cientos de miles de años, hasta que los ’sapiens’ abandonaron África, momento en el que también se cruzaron, dejando su marca de ADN en todos los humanos actuales no africanos. Según Richard Green, «Como se ve, la historia es mucho más compleja de lo que se pensaba. Ya no se trata de una clara historia de humanos saliendo de África y reemplazando a los neandertales. Ahora vemos que hay linajes entrelazados con más jugadores y más interacciones de las que conocíamos», apunta Richard Green, de la Universidad de California, otros de los firmantes del artículo. De momento, y a falta de más fósiles en los que fundamentar el hallazgo (sólo hay un fragmento de dedo y un diente), los descubridores de este nuevo homínido han preferido no denominarle como una nueva especie.

Expertos en Paleontología preguntados por ELMUNDO.-como Juan Luis Arsuaga, codirector en Atapuerca-, considera que habrá que esperar para confirmar si los denisovanos son una nueva especie «porque con una molécula no se puede saber» y apunta que algunos fósiles hallados en China, que no eran ni ’Homo erectus’ ni ’Homo sapiens’, «igual tienen que ver con estos homínidos primitivos».

+ info: www.elmundo.es

PRESENTACIÓN VII CD aMt 2010

PRESENTACIÓN VII CD aMt 2010

 Més varietat que mai!!!

El pròxim divendres dia 17 de desembre,  a les 21.00 hores, l’Auditori Fundació Caixa Tarragona (Pere Martell, 2),  acollirà la presentació del VIIè CD Multimèdia “Un Munt d’Idees 2010”, produït i editat per l’Associació de Músics de Tarragona (aMt).

Ens trobem, per tant, amb la setena edició d’un veritable clàssic de la música a les nostres comarques, un CD que serveix com a termòmetre de l’escena. En aquesta ocasió són deu els artistes inclosos al disc, amb una varietat estilístic potser més àmplia que mai: del rock urbà al pop, passant pel tango, el jazz o el flamenc.

 

Els participants, membres de l’aMt, han pogut incloure un tema en aquest CD recopilatori, amb la particularitat que l’enregistrament d’aquesta cançó els ha resultat totalment gratuïta. Per aquest motiu, els discos de l’aMt són un aparador excel·lent tant per grups novell, que entren per primer cop a l’estudi, com per nous projectes de músics ja consolidats. Al llarg de les set edicions ja han pogut participar uns 80 grups i artistes.

La producció del CD s’ha fet al llarg dels mesos d’octubre i novembre, amb les cançons enregistrades als estudis NLS! de Tarragona, gràcies a la bona feina de Macc i Fer. Del CD se’n fa un miler de còpies, que són enviades posteriorment a mitjans de comunicació, companyies discogràfiques, promotors, institucions, etc. Precisament per reforçar la finalitat promocional que té el CD, s’hi inclou també una pista interactiva amb la informació, contacte i fotografies dels diferents grups inclosos.

El VII CD Multimèdia aMt proposa un viatge per bona part de l’espectre de la música popular actual. Trobem pop de tota la vida (Chuss), rock urbà (Mientras Tanto), rock alternatiu (Mainroad; Loading... Please Wait), tocs d’americana (The Raining Frogs Band), cançó d’autor entre el flamenc i el punk (Pae y su Guitarra), música contemporània (Xavier Pié i Macc), jazz (Xavier Pié Trio; Jorge Varela Trio) i fins i tot tango (Sudtango).

Per tercer any consecutiu, la presentació es farà a l’Auditori Fundació Caixa Tarragona. Serà el dia 17 de desembre, a partir de les 21:00, amb entrada gratuïta i amb l’actuació en directe d’alguns dels grups presents al CD. Els assistents, a més, es podran endur una còpia del CD.

NLS! en concierto

NLS! en concierto

Será el próximo viernes día 29 de Octubre en la Sala La Vaqueria de Tarragona a partir de las 22,30h. Actuaremos los NLS! en formato de power trío, dentro de la Programación estable aMt 2010 con temas nuevos y nuevas re-interpretaciones de temas de la actual formación, más alguna versión sorpresa. Os esperamos a todos en el NLS! evento, el concierto es gratuito.

NoLoSé! 1997-2005

NoLoSé! 1997-2005

EL VIAJE INTERIOR

NoLoSé! 1997-2005

“Notas finales del cuaderno de bitácora de mi banda de rock”

“Tenía que cerrarse una etapa, para seguir viviendo y existiendo, Ramón así lo decidió y a regañadientes he terminado por asumirlo.

Atrás quedan cientos de horas de improvisaciones, de maquetas, de intentos continuados de hacer canciones, de crear temas desde un mundo en franca retirada. Usando los medios de que disponíamos -pocos, ya que éramos y somos artistas sin dinero y con escasos medios-, grabamos en cintas de K-7, en cintas analógicas de una pulgada, en Mini-disc, en Dat, en las primeras generaciones de CD-r  y de DVD-r, directo a disco duro… Ansiábamos dejar constancia de lo que habíamos sido para que alguien algún día se acercara a nuestro mundo de música creado en nuestro estudio-zulo (como a mí me gusta llamarlo), nuestro templo de la mística musical donde la mesa de mezclas era el altar y la liturgia eran la música, las obras, los temas acabados junto a las horas de improvisaciones…, todas han quedado apartados –por ahora-.

Nosotros tres que fuimos, ahora os dejamos esta última carta en forma de CD, donde el sonido, la tranquilidad, el inconformismo social, la pureza…, aparecen en las dieciséis composiciones 100% NoLoSé! salvadas con contundencia y amor por Fer, mi amigo antes que compañero.

Música llena de recovecos, con efectos en su instrumentación, en su melodía y armonías, con sutiles encadenamientos temáticos, donde la improvisación es la clave, con expresivos trémolos, abundantes campos cromáticos, disonancias y apoyaturas, notas de adorno… ¡MÚSICA!”

Macc