Blogia

MACC

LA FINAL DEL 22 CONCURS MUSICAL D.O. TGNA S'APROXIMA

LA FINAL DEL 22 CONCURS MUSICAL D.O. TGNA S'APROXIMA

Una de les nits més especials de la música tarragonina s’aproxima aprofitant les festes majors de Santa Tecla de Tarragona. El 15 de setembre a partir de les 20 h. a la Sala Capsa de Música de la Tabacalera es celebrará la final del 22 concurs musical D.O.TGNA que posarà sobre l’escenari els sis finalistes tarragonins seleccionats (d’entre 52 bandes presentades), els quals es disputen el suculent primer premi d’un dels concursos més veterans de l’estat.  Les formacions Gut Derby, Satèl·lit, Harrison Ford Fiesta, Roger Benet, Yo i Ego hauran de demostrar durant mitja hora la seva qualitat sonora en directe, la seva originalitat i la seva capacitat de captivar al públic.  La programació de la nit comptarà també com a convidats al grup Lapsus (Olot), guanyadors del concurs Partytura-Partytecla de l’any 2011 per a músics joves.  El final de festa està assegurat amb la bona música del grup The Gramophone Allstars el cap de cartell, una proposta de qualitat i bons ritmes.

L’assistència és gratuïta i la Sala Capsa de Música de la Tabacalera, acollirà per primera vegada aquest menú musical sent així uns dels nous espais per les festes i la programació de la música en viu amb el ressò de la Capitalitat Catalana de la Cultura que la ciutat de Tarragona representa durant tot aquest 2012. La final del concurs 22 DO TGNA dóna l’oportunitat de testar i difondre la música feta a casa, així com motivar els músics tarragonins amb noves experiències professionals. 

+ info: www.musicstgn.com

¿Y esta publicidad? Puedes eliminarla si quieres.

22DOTGNA CONCURS MUSICAL Finalistes

22DOTGNA CONCURS MUSICAL Finalistes

Després de la deliberació del jurat, els finalistes i els suplents de la XXIIª edició del concurs musical Denominació D’Origen Tarragona 2012 per a la final del proper 15 de setembre a l’escenari Capsa de Música (Tabacalera) són els següents,

Grups Finalistes: Ego; Roger Benet; Harrison Ford Fiesta; Satèl.lit; Yo i Gut Derby

Grups Suplents: Fetitxe 13; Euler

Felicitem als finalistes i donem les gràcies a tots els participants, per aportar el seu talent i el seu treball musical.

Comunicació 22DOTGNA / Ajuntament de Tarragona / Associació de Músics de Tarragona (aMt)

+ info.: www.musicstgn.com

 

XIII FESTIVAL aMt: NO SOMOS SUPERSTICIOSOS

XIII FESTIVAL aMt: NO SOMOS SUPERSTICIOSOS

“I ain’t superstitious” (no sóc supersticiós), cantava Howlin’ Wolf en un dels temes clàssics del blues de Chicago, després reinterpretat mil-i-una vegades per tota mena d’artistes. Els de l’aMt tampoc no en som, de supersticiosos, i ens enfrontem a la tretzena edició del Festival que porta el nom de l’associació sense cap mena de por ni prejudici (bé, només creuant els dits perquè tot surti bé). Perquè  arribar a tretze edicions no és poca cosa, i si de cas és motiu d’orgull i satisfacció. I com que no som supersticiosos, per al XIIIè Festival hem programat un cartell amb ni més ni menys que tretze (altre cop!) bandes i artistes encapçalats pels càntabres Los Deltonos, una de les bandes més prestigioses de l’Estat.

A més, a l’aMt no som aliens a la crisi i també ens apretem el cinturó, com toca, però sense retallar en els “serveis essencials”: el nostre festival manté durada (nou hores de música en directe ininterrompuda), gratuïtat i una proposta que combina nous projectes amb altres de veterans, músics de casa i de fora i un ventall ben ampli d’estils: rock, pop, cançó d’autor i rumba, entre d’altres.

Per tercer any consecutiu, el festival se celebrarà davant l’antiga fàbrica Tabacalera, però aquest cop deixem d’ocupar l’avinguda Vidal i Barraquer per ocupar un espai més adequat, al jardí vertical inaugurat el passat mes de maig, de manera que podrem començar a treure rendiment de la Capsa de Música a nivell de producció.

Sens dubte, Los Deltonos –que fa sis anys que no actuen a Tarragona- són la gran atracció del festival. Els càntabres van destacar en un primer moment per la seva visió fresca del r&b (“power blues”, en deien), i a més cantat en castellà, però al llarg d’una trajectòria de més de 25 anys també s’han acostat a d’altres estils com el funk, el power pop i darrerament l’americana. Rock de guitarres a càrrec d’una banda que és tot un referent no només per les seves cançons i el seu so, sinó també per la coherència amb què han sobreviscut al “negoci” musical durant tot aquest temps.

Però el Festival aMt també aposta per noves propostes. Atenció a Lady Gipsy, un dels noms que ara mateix està sonant més fort dins el panorama de la rumba barcelonina. I atenció també a altres grups amb projecció: els osonencs Nyandú (a punt de treure el seu primer llarg) i Will Spector y Los Fatus, gresca desacomplexada des de Saragossa. També hi ha convidats de casa: Fred Secret (guanyadors del 21è DO TGN), Vergüenza Ajena i Ankor. I és clar, els noms propis de l’aMt: Alberto Grima, Euler, Mientras Tanto, En el Surco, Abre Ke Paso i Dique Seco.

No hi ha lloc per la superstició!

by Guille Soler

 

20h.     ALBERTO GRIMA

20’30h. FRED SECRET (Guanyadors 21ª edició DOTGNA’011)

21h.     EULER

21’30h. MIENTRAS TANTO

22h.     EN EL SURCO

22’30h. VERGÜENZA AJENA

23’15h. LADY GIPSY

00’15h. ABRE KE PASO

00’45h. LOS DELTONOS

2h.       DIQUE SECO

2’30h.   NYANDÚ (Guanyadors SONA 9 edició 2011)

3’15h.   WILL SPECTOR Y LOS FATUS (Seleccionats 13ª edició FMCV ‘012)

4’15h.   ANKOR

+ Info.: www.musicstgn.com

CAPSA DE MUSICA

CAPSA DE MUSICA

Ahí estaremos...

http://www.tarragona.cat/la-ciutat/latabacalera/espai-tabacalera/capsa-de-musica

El espacio de los músicos de Tarragona gestionado por la aMt, un sueño de más de 12 años de reivindicaciones.

La PAT METHENY UNITY BAND visitó Tarragona

La PAT METHENY UNITY BAND visitó Tarragona

PAT METHENY UNITY BAND, 19 7 2012 Camp de Mart, Festival ETC. Aforo más de 700 personas.

El maestro de la guitarra y los sonidos contemporáneos del jazz Pat Metheny, visitó nuestra ciudad y lo hizo acompañado de un grupo formado por la élite musical actual: Ben Williams al contrabajo con un excelente tempo y un gusto musical exquisito –para mí uno de los descubrimientos musicales de la velada-; un sutil y jazzero batería Antonio Sánchez y Chris Potter al saxo y otros instrumentos de metal.

La noche empezó con Metheny plañendo una de sus guitarras acústicas la “Picasso” de 42 cuerdas, que con reverb y en estéreo, sonaba espectacular. Después llegó el momento de repasar temas del disco homónimo de la Unity Band y otros temas con marcado aire jazz, excelentes fueron por cierto los momentos de duetos haciendo versiones de clásicos y estándares del jazz como “All The Things You Are” de Jerome Kern, que compartió en una alucinante juego de escalas y notas con Potter. La verdad que durante el concierto hubo tiempo para todo…, sonidos contemporáneos, fusión, latín, jazz bebop… Y finalmente llegó el momento para una “suite” que se dirigió totalmente a la utilización del “Orchestrion”, un gran cachivache que controlaba Metheny con las pedaleras midi. Y para acabar y como bis a una noche llena de aplausos y con el respetable de pie llegó…, "Are You Going With Me?" del disco OFFRAMP del año 1982, este tema creado por Metheny y Mays (de la Pat Metheny Group) fue mi puerta de entrada en 1983 a la extensa obra del maestro de la guitarra, los sonidos espectaculares e increíbles salían de una profusión de melodías y armonías que bailaban subían y bajaban por entre el mástil del maestro Metheny que tocaba poseído por su vieja guitarra Roland y su sintetizador GR300 por encima de la banda que lo acompañaba.

Copiar el link adjunto en vuestro navegador y escuchar una muestra:

http://soundcloud.com/satorimacc/pat-metheny-unity-band?utm_campaign=timeline&utm_content=http%3A%2F%2Fsoundcloud.com%2Fsatorimacc%2Fpat-metheny-unity-band&utm_medium=facebook&utm_source=soundcloud

DE CALES Y ARENAS

DE CALES Y ARENAS

Esta vida es así, o está la cosa muy tranquila como una balsa de aceite o de repente todo se dispara…, y eso es lo que me ha pasado en las últimas semanas y por eso os he tenido un poquillo abandonad@s. Os cuento…

Musicalmente hablando, con la Música de Casa como norte. Estrés antes de inauguración de la ya Sala Capsa de Música de la aMt en la Tabacelara de mi ciudad, Tarragona. Decir que fue todo un éxito es poco, el primer día, el 21 de junio celebrando el día internacional de la música con un pequeño concierto acústico eléctrico de mi proyecto musical con mi compañero Xavier Pié del que todos disfrutamos. La segunda jornada, fue el multitudinario “Tributo a Queen” que hizo las delicias del respetable, todo un éxito de calidad musical y de público, aunque desde la aMt deberemos limar las asperezas aparecidas en la sala durante el espectáculo, visibilidad, audio, accesos, alarmas…, en fin más trabajo para poder arreglar en lo posible los entuertos, ya que el proyecto y la sala se lo merecen. Llega la asamblea general de la aMt y la UMC que necesita un cambio de objetivo y rumbo…

Vamos escuchando y definiendo las nuevas mezclas del que será el 6º trabajo musical de -Nolosé!- NLS!. Tengo un accidente y no puedo tocar mis guitarras en semanas.

Mis incombustibles RUSH sacan un nuevo disco “Clokwork Angels” donde vemos evolución y rejuvenecimiento en su música, imprescindibles.

 

El Bosón de Higgs nos abrirá las fronteras del conocimiento en los próximos años…, toda una revolución de ideas, de tecnología para la humanidad, esta es la cara amable.

 

La cara oscura, es el IVA que sube despiadado y afecta a la cultura. Esto es como la caída de Roma, parece que la III guerra mundial ya está aquí, veo paralelismos como en 1936-39 donde Europa y las potencias mundiales probaron en España sus nuevos armamentos, hacen lo propio, pero…, ahora es la economía y el consumismo las armas que utilizan, y todo está ocurriendo ahora mismo. Mientras, pienso en la edad media entonces fue el "diezmo" ahora hay más ricos y muchos más pobres, más abismos…

 

Ver el egoísmo desenfrenado, las malas bocas y lenguas…, pero también las magnificas estrellas en el cielo infinito y me acuerdo de mis amigos…, ¿dónde estarán…?.

Luchemos y digamos NO pero sobretodo hagamos NO.

Sin embargo también creo que con esta situación, ahora tenemos una nueva oportunidad de re-inventarnos.

Creo en el hombre

NOLOSE! y sus sueños...

NOLOSE! y sus sueños...

Buenas amig@s os dejo el link de una entrevista que nos ha echo el compañero Next de ETIK magazine, espero que os sitúe en qué momento estamos ahora mismo, musicalmente hablando claro...

http://www.etikmagazine.es/prueba/nolose-duerme-el-sueno-de-los-justos/

7ª Semana Formativa en la aMt

7ª Semana Formativa en la aMt

En nuestra ciudad de Tarragona y en las dependencias del Hotel d’Entitats (sede de la aMt, hasta que llegue el momento de trasladarse a su propio espacio en el almacén número 1 de la Tabacalera), acabamos nuestra semana de formación.

Desde aquí doy las gracias a tod@s los asistentes a nuestra ya séptima edición de la Semana Formativa de la Associació de Músics de Tarragona (aMt) que se desarrolló entre los dia 24 al 28 de este mes de Abril que hoy acaba.

Fue un placer compartir y conocer novedosas herramientas para con el arte de la música, todas ellas condensadas en Clínics intensivos de entre tres y cuatro horas diarias impartidos por lo mejores profesionales independientes del territorio y bien contrastados por sus diferentes facetas para con el medio artístico y que con su buen hacer, dieron oportunidades para el conocimiento, experiencias concretas que al creador le pueden ayudar en su carrera musical.

Para saber más:

http://www.musicstgn.com/modules.php?name=News&file=article&sid=1345&mode=&order=0&thold=0

13 FIM

13 FIM

Aqui os adjunto el link con la graella final de lo que será la 13 Fira de Música Al Carrer de Vila-seca, aquí salen todas las bandas y formaciones participantes como por ejemplo nuestras bandas aMt una buena representación musical de Tarragona: Bandarra Street Orkestra, Le Cirke y los ganadores del concurso musical del Ayuntamiento de Tarrgona el DO 011 Fred Secret, una buena representación del Territorio.

http://www.firacarrer.cat/cms/index.php/programacio

Más info: www.firacarrer.cat

L'aMt en MARXA

L'aMt en MARXA

El proper 16 de Març comença el Música en marxa de l’aMt.

El disc "Un Munt d’Idees" s’obre pas als escenaris.

En aquesta ocasió els grups de l’aMt Abre ke paso, EULER i Underground Spirit surten del Cd al directe.

Será a la sala El Cau de Tarragona – a partir de les 21:00 h – preu 5€ amb consumició inclosa.

Enrique Sierra, suena la Radio Futura

Enrique Sierra, suena la Radio Futura

In memoriam maestro Enrique, seguiremos tu camino.

 

 

PD.

la foto es de la ultima sesión de fotos de Enrique Sierra está sacada de su blog http://cort.as/1cTz del excelente fotógrafo musical Pepe Castro.

+ info:

http://pepecastrophotographer.wordpress.com

¿Y esta publicidad? Puedes eliminarla si quieres.

Ayuda a Pohj, concierto solidario

Ayuda a Pohj, concierto solidario

CONCIERTO SOLIDARIO POR PRABHAT

Cuando pasan los dias e incluso los años y has echo de la solidaridad uno de tus principales retos personales y uno de los principales pilares de la Associació de Músics de Tarragona (aMt) que aporta en este caso la música de un pequeño y esforzado "escamot" de la aMt, compañeros músicos que solidariamente se juntan para ayudar..., y tiempo después te llegan cartas como esta, donde ves el resultado real y final de tu pequeña aportación (un grano de arena en un inmenso desierto) uno se reafirma en que hay esperanza en el ser humano... 

"Des de l’Associació Prabhat us volem comunicar que gràcies als diners aconseguits mitjançant diferents iniciatives i subvencions, entre altres els diners que es van aconseguir al concert solidari que va tenir lloc al Soho de Tarragona gràcies a la vostra col·laboració i participació, s’ha pogut posar en marxa el projecte Aigua Pura, per millorar les condicions sanitàries i la qualitat de vida dels habitants de Pojh (India).

Amb els diners aconseguits fins al moment s’han pogut distribuir recipients on conservar l’aigua a 250 famílies, totes elles pertanyents a les castes més baixes i a la casta dels intocables ("dalit").

A continuació us adjunto algunes fotos que ens han arribat des de l’Índia.

Moltíssimes gràcies per la vostra col·laboració!!!!

Ass. Prabhat"

El Quijote Interactivo

El Quijote Interactivo

Un regalazo para el espíritu, el alma, los sentidos..., desde España nos cuesta hacer cosas, pero, cuando las hacemos... las hacemos y ¡MUY BIEN!. Aquí una excelente edición interactiva sobre uno de los más grandes libros de la literatura española y por ende mundial.

Amig@s, deleitaros con su visión, lectura y música.

clikar:

http://quijote.bne.es/libro.html

30 años de DOCTOR MUSIC en la carretera

30 años de DOCTOR MUSIC en la carretera

Hacía semanas que os tenía abandonados a vosotr@s y a mi blog, y la excusa no puede ser mejor, ya que me acaba de llegar esta nota de prensa que no deja de ser un canto a una época y a una manera de hacer que la música llegue a todo el mundo. Gracias Doctor por los increíbles y excelentes conciertos que nos habeis dado la oportunidad de disfrutar y por 30 años más (como mínimo).

Este próximo domingo, 12 de febreroDoctor Music cumple 30 años. 

El día 12 de febrero de 1982, un concierto del grupo madrileño Obús y de los francesesStarshooter en el Palau Blaugrana II de Barcelona, inauguraba la historia de esta promotora que, con el tiempo, cambiaría radicalmente el, por aquel entonces, desolado panorama musical de nuestro país. Tiempos aquellos en que, en nuestro país, estábamos comenzando una tardía revolución cultural, tras una larga época de autarquía y aislamiento que nos había borrado de la hoja de ruta de todos los grandes artistas internacionales durante décadas.  

Neo Sala, fundador de Doctor Music, natural de Tremp, y estudiante de Ciencias Exactas en la universidad de Barcelona, ha sido uno de los principales protagonistas para que, al fin, España ingresara en el club de las grandes giras y de los conciertos de las superestrellas de la música pop-rock.

El gran espaldarazo lo recibió de Tina Turner, quién en 1987 ya confió en este joven emprendedor, y su también joven equipo, la organización de su primera gran gira española. El éxito obtenido abrió las puertas del circuito musical internacional a Doctor Music y Neo Sala. Muy pronto, al año siguiente,Michael Jackson y Whitney Houston siguieron la estela de Tina Turner, con idéntico éxito.

Y ya en el año olímpico de 1992Dire Straits estableció un récord de entradas vendidas –medio millón- que ningún otro artista internacional ha sido capaz de igualar hasta el momento.

Hoy por hoy, quizá sería más sencillo enumerar qué artistas no han trabajado con Doctor Music, que elaborar una lista de los nombre que sí han confiado en esta promotora que a lo largo de sus 30 años de existencia ha organizado más de 2.000 conciertos.

Bruce Springsteen, U2, Paul McCartney, Leonard Cohen, Pink Floyd, Bon Jovi, Red Hot Chili Peppers, R.E.M., Eminem, Kings of Leon, Radiohead, Justin Bieber, Britney Spears, Beyoncé y The Black Eyed Peas, por citar sólo unos cuantos, han sido y siguen siendo estrellas de la casa.

La historia de la música en nuestro país no estaría completa sin citar los mayores festivales jamás organizados aquí. Las cuatro ediciones del Doctor Music Festival, un concepto pionero que Neo Sala introdujo en nuestro territorio, son hitos fundamentales en la historia  de nuestra cultura pop.

En la memoria de muchos perdura, más de quince años después, un cartel como el del Doctor Music Festival: David Bowie, Bob Dylan, Lou Reed, Iggy Pop, Rage Against The Machine, Blur, Pulp, Suede, Beastie Boys, Patti Smith, Steve Winwood, Deep Purple, Alice Cooper, Bad Religion, David Byrne, Moby, Neneh Cherry, Pet Shop Boys, Muse, Beck, Placebo, Portishead, Underworld y Massive Attack son solamente algunos de los casi cuatrocientos artistas que pasaron por los diferentes escenarios del mítico festival también conocido popularmente como “La Vaca”. Sólo una quinta edición del Doctor Music Festival sería capaz de igualar esto.

Doctor Music fue la primera empresa en volver a organizar conciertos en el Camp Nou y en el Santiago Bernabéu, recintos que durante más de 15 años se habían resistido a acoger conciertos.En 2005 bate otro récord nacional, al agotar todas las entradas para el concierto de U2 en el Camp Nou (82.000 entradas) en tan solo seis horasEn 2008, dos Camp Nous consecutivos agotados con Bruce Springsteen marcaron otro nuevo récord de máxima asistencia a un concierto de pago en nuestro país.

Poco más tarde ese mismo año, Doctor Music ocuparía tres puestos en el top 10, incluyendo el Número 1, de la tabla de recaudaciones “Boxscore” de la prestigiosa revista Billboard. De este modo se convirtió en la primera promotora de nuestro país, y única hasta la fecha, que consigue encabezar la tabla de recaudaciones de conciertos de todo el mundo.

También en el 2008, se celebra el festival Doctor Loft 05:00, una nueva y original propuesta, sorprendente no solo en el formato (26 horas seguidas empezando a las 5 de la madrugada) sino también en la mezcla de conciertos de artistas tan consagrados como R.E.M., Iggy Pop o The Gossip con la escena clubbing más actual y sus mejores DJs a nivel mundial: Deep Dish, Jeff Mills o Felix Da Housecat entre muchos otros. Tan innovadora iniciativa fue el caldo de cultivo que dio lugar alnacimiento de DOCTORMUSIC.dj, el más reciente proyecto de la promotora, centrado en el management de Dj’s, así como de la promoción y distribución de su obra en todo el mundo y de la conceptualización de nuevos eventos de música electrónica.

Para un chico de Tremp que inició su vida de promotor a los 14 años, vendiendo entradas a sus compañeros de pupitre para asistir a audiciones de discos de la banda inglesa Yes, no puede decirse que las cosas le hayan ido demasiado mal.

Para todos los demás, los que disfrutamos de la música en directo y que hoy asistimos a los mejores conciertos de las grandes estrellas, como en cualquier otra ciudad europea, las cosas no pueden sonar mejor.

Este 30 Aniversario de Doctor Music es una gran noticia para todos nosotros y para la cultura de este país. Por todo ello, todos en Doctor Music queremos celebrar un aniversario tan especial con los aficionados a la música en vivo, en un año 2012 para el que estamos preparando diversos actos conmemorativos que muy pronto empezaremos a compartir con vosotros. Porque treinta años, no se cumplen todos los días.

Seguiremos informando...

www.doctormusic.com

TGN crea...!

TGN crea...!

Y lo hace constantemente, Tgn es una "smart city" que no para de dar creadores en todas las disciplinas, para ello desde los STT de Cultura en Tarragona de la Generalitat de Catalunya, se ha auspiciado una web donde poder oir y ver el trabajo multidisciplinar sobre el patrimonio de nuestra ciudad y provincia el punto creativo de varios artistas tarraconenses que a solas o en grupo han elaborado música, fotografías o videos de una manera muy especial, aquí os dejo el link principal y el link a una canción que inspirada en nuestro circo romano presentamos desde mi banda NLS! -copiar y pegar el primero en vuestro navegador para ver y oir a NLS!, el de abajo es el genérico que os lleva directamente a la web-.

http://patrimoniicreacio.cultura.gencat.cat/projecte-media/circ-roma-de-tarragona/

http://patrimoniicreacio.cultura.gencat.cat/

ÈXIT DE QUALITAT i DE PÚBLIC EN LA FINAL DE LA 21 EDICIÓ DEL CONCURS MUSICAL DO'011

ÈXIT DE QUALITAT i DE PÚBLIC EN LA FINAL DE LA 21 EDICIÓ DEL CONCURS MUSICAL DO'011

ÈXIT DE QUALITAT I DE PÚBLIC EN LA FINAL DE LA XXI EDICIÓ DEL CONCURS MUSICAL DE TARRAGONA DO’011

 

El passat dia 23 de setembre i a l’escenari Santa Tecla, a l’esplanada del Camp de Mart i dins les festes de Santa Tecla 2011, es va desenvolupar el veterà concurs musical durant més de set hores en les què va sonar la música de casa sense interrupcions. 

 

Exit de qualitat, de públic i dels convidats Dr. Calypso. En la valoració de la final del DO’011 podem parlar de que hi van passar mes de 3.000 persones durant tota la jornada. Els caps de cartell Dr. Calypso tenien tota la esplanada plena de gom a gom i la part de d’alt del Jardí ocupada pel públic (veure fotos).

La jornada musical va començar amb la final del DO cat amb els tarragonins The Transistor Arkestra i el seu Psico -Billy -Friki -Music; per donar pas a la contundència funk i jazzi dels barcelonins Apac; continuant amb l’elegància de la formació en trio d’Andreu Martinez Band i finalment el sons mestissos de Batak.

Després van pujar a l’escenari els olotins Efecte Croma com a convidats pel Partytura-Partytecla, un intercanvi musical que comença aquest any entre l’Ajuntament de Tarragona i l’Ajuntament de Olot.

Vam continuar amb la final del DO TGN amb sons forts i contundents dels Noümen; Roxy esta de vuelta i el seu rock & roll; Pau Saura i la seva parafernalia friky; Migthy Toxic Boy i el seu repertori musical que veu dels sons anglesos; Fred Secret i la seva particular forma de fer música i finalment el hip hop dels Fetixte 13.

La festa va continuar amb els convidants: els tarragonins Los Bezoya, escalfant l’ambient a uns veterans DR. Calypso que van arrasar al públic tarragoní amb les seves composicions on es barreja el seu particular so d’ska jamaicà en català i amb tota l’esplanada del Camp de Mart ple de gom a gom, ballant i cantant les seves cançons.

Reunit al dia següent, el jurat del DO’011 va dictar el seu veredicte i va atorgar el premi DO Cat als APAC; el premi Party-Tura Party-Tecla (grups joves) als Fetixte 13 i finalment elDO Tgn als Fred Secret.

Aquest any i per segona vegada l’èxit de participació dels grups al concurs (més de 80 inscrits) i l’èxit de participació del públic a la final (més de 3.000 persones durant tota la final) ens demostra que Tarragona vol música i vol un concurs com el DO, un concurs renovat i amb ganes de fer que les coses passin però que sobretot sigui una finestra oberta a tots els estils musicals.

 

L’Associació de Músics de Tarragona (aMt) dóna les gràcies a l’Ajuntament de Tarragona per donar-nos l’oportunitat de gestionar el concurs DO de Tarragona i confiar així en la nostra professionalitat.

Fotos by Maria Veses

Final 23 de septiembre Tarragona, XXI concurso musical DO'011

Final 23 de septiembre Tarragona, XXI concurso musical DO'011

FINAL D.O.’011

en directo


El próximo viernes 23 de septiembre tendrá lugar la FINAL de la XXI edición del Concurso Musical D.O.’011, en la explanada del Camp de Mart (al doble escenario Santa Tecla) y dentro de la programación de las Fiestas Mayores de Tarragona Santa Tecla 2011, donde tienen cita los finalistas de las diferentes categorías del concurso.  
 
Las actuaciones comenzarán a partir de las 20 h., con los 4 aspirantes a ganadores de la final DO CAT’011, seguidos del grupo olotense Efecte Croma, invitados como ganadores del concurso Party Tura – Party Tecla.  Los 6 grupos finalistas del DO TGN’011 cerrarán la programación del concurso, pero no así la de la noche, ya que seguirán dando espectáculo y música (los tarraconenses) Los Bezoya
y como colofón final,
DR. CALYPSO
 
Una noche llena de promesas musicales
de nuestro territorio para descubrir, y...
¡completamente gratuita!

 
¡Os esperamos!

Gracias por el XII Festival

Gracias por el XII Festival

GRACIAS,

el XII Festival aMt tiene que darlas un año más... Gracias al voluntariado aMt, al esfuerzo y la profesionalidad de las más de 100 personas que han echo posible que la ciudadanía tarragonina y foránea disfrute de la buena música de casa, gracias a los equipos técnicos y de producción del Ayuntamiento de Tarragona, a las sinergias con el gobierno de la ciudad y a los organismos públicos, a los partners privados, al equipo técnico de sonido y luz, al equipo de producción de la aMt, pero sobre todo..., gracias al principal motor del festival que no es otro que los MÚSICOS que subían por primera vez al escenario de la aMt, a los amateurs y a los profesionales así como a los invitados y cabezas de cartel.

 Gracias especiales por su acogida al público asistente, que fueron miles a lo largo de la edición del XII Festival aMt Tabacalera.

A tod@s, gracias por SER y ESTAR.

Presentat el cartell del XII Festival aMt Tabacalera a Tarragona

Presentat el cartell del XII Festival aMt Tabacalera a Tarragona

Catorze bandes, amb els barcelonins Standstill com a caps de cartell, al Festival aMt
 
Se celebrarà el 14 d’agost i oferirà nou hores ininterrompudes de música en directe
 


Un total de catorze artistes i bandes, amb els barcelonins Standstill com a caps de cartell, participaran en la dotzena edició del Festival aMt, que se celebrarà el pròxim 14 d’agost, en el marc de les festes de Sant Magí de Tarragona, a l’avinguda Vidal i Barraquer. En total, seran nou hores de música en directe, ininterrompuda i gratuïta per a tot el públic. L’Associació de Músics de Tarragona (aMt) proposa el millor remei per oblidar, encara que sigui per unes hores, tant la canícula estival com la crisi econòmica!!!

Per segon any consecutiu, el festival –associat durant molt de temps a l’antiga fàbrica Chartreuse- se celebrarà davant el magatzem número 1 de la Tabacalera, que ben aviat entrarà en funcionament com a Capsa Jove i seu de l’aMt. Unes 6.000 persones van assistir a la darrera edició del festival, consolidat com un dels referents musicals de l’estiu a la demarcació de Tarragona amb la doble particularitat d’oferir al públic una combinació de noms consolidats i noves propostes, i fer-ho de forma totalment gratuïta.

El cap de cartell d’aquesta dotzena edició seran els barcelonins Standstill, una de les bandes amb més projecció del panorama català. Sorgits de la factoria Bcore, han aconseguit arribar al gran públic i trascendir etiquetes estilístiques, canviant també en el procés l’anglès pel castellà. Adelante Bonaparte és el seu darrer disc. El cartell també inclou com a artistes convidats els manresans Plouen (interessant proposta que va evolucionar des dels sons jamaicans a un pop més britànic), Pulpop (finalistes del Sona 9), Marc Ayza Quintet (seleccionats del Festival de Música al Carrer de Vila-seca) i José el Chatarra (fusió de rock i flamenc, des de Reus. Cal sumar-hi la recuperació d’una de les grans bandes de Tarragona, els Mí-te’ls, que van ser molt populars a la ciutat durant la primera meitat dels 90.

El gruix de les actuacions, però, com sempre correspon als propis artistes de l’aMt. Cal destacar la presència de dues bandes que, des de Tarragona, estan aconseguint una projecció molt important a tot l’Estat, com ara Febrero i RSK. I, al seu costat, altres grups o solistes que pràcticament s’estrenen en un escenari com ara gran: Yo, Euler, Mientras Tanto i The Raining Frogs Band, així com Le Cirke (guanyadors del DO’09). I com que no només de pop-rock viu el melòman, el jazz del Jorge Varela Trio completa el cartell.

¿Y esta publicidad? Puedes eliminarla si quieres

Els finalistes del DO '011

XXI CONCURS MUSICAL D.O.’011, JA TENIM ELS FINALISTES!
Després de la deliberació del jurat els finalistes de les diferents categories del XXI Concurs D.O. són els següents:
 
Finalistes DO TGN ’011 pel 23 setembre escenari Sta. tecla:

Mighty Toxic Boy
Pau Saura
Noümen
Fetitxe 13
Roxie está de vuelta
Fred Secret


Finalistes DO CAT ’011 pel 23 setembre escenari Santa tecla:

Andreu Martinez Band
APAC
Batak 
Transistor Arkestra

¿Y esta publicidad? Puedes eliminarla si quieres
¿Y esta publicidad? Puedes eliminarla si quieres