Blogia
MACC

LA MOVIDA...

LA MOVIDA...

EL DIA DE LA MÚSICA ARRENCA AMB L’HOMENATGE DE L’aMt A “LA MOVIDA”

 

L’Associació de Músics de Tarragona (aMt) organitza el pròxim dissabte dia 20 de juny l’espectacle “Els anys de ‘La Movida’: 1978-1985”, en el qual un total de setze grups i solistes socis de l’aMt interpretaran versions de les cançons d’aquella època. El concert, que tindrà una durada d’unes tres hores, començarà a les 22:30 i es farà a la plaça del Rei. Aquest és el tercer any que l’aMt celebra el Dia de la Música amb un espectacle de versions, després dels homenatges als Beatles (2007) i a la música pop-rock feta a Catalunya des dels anys 60 fins l’actualitat (2008).

 

Amb la perspectiva que donen els anys transcorreguts, podem afirmar que “La Movida” va ser un moviment artístic de extraordinària creativitat que va sorgir com a conseqüència, d’una banda, de l’explosió punk del 1977 a Anglaterra i, per altra, del naixement de la democràcia i l’aprovació de la Constitució al 1978 a l’Estat espanyol. Tot plegat va donar un desig de trencar amb les regles establertes a la dictadura, de transgredir normes i gaudir de la llibertat assolida, destapant la creativitat artística com mai s’havia fet aquí. Hi van coexistir les pelis d’Almodovar, les fotos d’Alberto Garcia Alix i Ouka Lele, les pintures de Cesepe i les músiques d’Alaska i los Pegamoides, Radio Futura o Siniestro Total.  Des de l’aMt hem decidit homenatjar els primers anys d’aquella onada musical, potser els més difícils, abans de l’època d’excessos que va arribar amb la segona meitat dels 80.

 

En total, s’interpretaran 36 cançons dels anys 1978-1985, procedents del repertori dels següents artistes: Radio Futura, Gabinete Caligari, Burning, Los Nikis, Siniestro Total, Rosendo, Loquillo y Trogloditas, Azul y Negro, Mecano, Aviador Dro, Rubi y los Casinos, Alaska y Dinarama, Danza Invisible, Nacha Pop, Polanski y el Ardor, Hombres G, Miguel Bosé, Los Pistones, La Unión, Miguel Ríos, Barricada, Los Burros, Los Secretos, Joaquín Sabina i Javier Krahe. A més dels artistes, el nostre espectacle també vol ser un homenatge a la ràdio que tan important va ser pel desenvolupament de “la Movida”.

 

Pel que fa als grups i artistes participants de l’aMt, són: Martin & Martin, Alberto Grima, Underground Spirit, Los Carbona, Baglietto, Frank O’Lee Sons, NLS!, Ramrom, Oscárboles, Los Berlanga, Z-30, D-Lady, RSK, Samuele Arba, Eva Gran i Fer Van Trasher.

 

            El Dia Internacional de la Música se celebra arreu del món el 21 de juny. L’aMt hem volgut avançar-nos un dia per tal d’obrir dissabte a la nit els diferents concerts que es faran a Tarragona per celebrar aquesta efemèride.

 

0 comentarios