Blogia
MACC

Educación

OBERTES LES INSCRIPCIONS PELS CLÍNICS FORMATIUS DE L’aMt D’AQUEST MES D’ABRIL

OBERTES LES INSCRIPCIONS PELS CLÍNICS FORMATIUS DE L’aMt D’AQUEST MES D’ABRIL

Aquest mes s’ofereixen dos cursos oberts a la ciutadania que tractaran sobre l’actitud escènica i la percepció del cos i la veu

L’Associació de Músics de Tarragona (aMt), amb la col·laboració de la conselleria de  Cultura de l’Ajuntament, continua oferint aquest mes d’abril clínics formatius oberts a tota la ciutadania. Sota el lema ‘Dóna valor al teu coneixement’, aquest mes s’impartiran dos cursos que tractaran sobre l’actitud escènica i la percepció del cos i la veu. 

Aquests dos clínics persegueixen l’objectiu compartit entre l’Ajuntament i l’aMt de vehicular formació especialitzada tant per a músics com per qualsevol professional de l’escena. El pànic escènic o el desenvolupament personal de la pròpia veu són sovint aspectes als quals s’ha de fer front en aquestes professions.

El clínic “Gaudir Tocant”, (20 d’abril, de 10 a 14 h), obrirà la porta a eines, que integrades, ajudaran a resoldre situacions de pànic escènic i a afrontar una actuació davant del públic amb espontaneïtat i naturalitat. Durant quatre hores, el participant aprendrà a alliberar, reconèixer i compartir les tensions que poden arribar a paralitzar davant el públic. El curs anirà a càrrec de Mercè Rovira i Lourdes Alegret, totes dues especialitzades en “teatre-teràpia” per l’ISEP, entre altres carreres escèniques i psicològiques.

La veu amagada”, (27 d’abril, de 10 a 14 h), és un curs ja conegut per alguns participants que es programa per tercer any consecutiu i que abordarà el coneixement sobre diferents aspectes que tenen a veure amb el cos, la respiració o la fonació, sempre partint més d’un lloc natural com a drecera per arribar a una percepció més viva dels propis límits. Enguany, el clínic es centrarà més en tècniques d’improvisació vocal, com l’Scat o la utilització de sons vocals per la construcció d’una nova interpretació. El curs és impartit per la Rocío Romero Grau, la qual desenvolupa tècniques i assistència vocal des de fa quatre anys en un procés integrador de percepció psico-corporal.

L’aMt continua apostant per afavorir l’accessibilitat a la formació, i manté els preus populars d’altres anys. Les persones no associades a l’aMt podran assistir a un clínic per 14 €, i un abonament especial de 24 € per tots dos (gaudint així de un 20% de descompte). Els associats pagaran 8 € per un clínic i 12 € si hi participen als dos (gaudint així d’un 20% de descompte). Tots dos clínics es faran a la Capsa de Música (Espai Tabacalera).

Més informació per inscripcions al web de l’aMt (www.musicstgn.com) o bé demanant informació per email a comunicació@musicstgn.com


¿Y esta publicidad? Puedes eliminarla si quieres.

7ª Semana Formativa en la aMt

7ª Semana Formativa en la aMt

En nuestra ciudad de Tarragona y en las dependencias del Hotel d’Entitats (sede de la aMt, hasta que llegue el momento de trasladarse a su propio espacio en el almacén número 1 de la Tabacalera), acabamos nuestra semana de formación.

Desde aquí doy las gracias a tod@s los asistentes a nuestra ya séptima edición de la Semana Formativa de la Associació de Músics de Tarragona (aMt) que se desarrolló entre los dia 24 al 28 de este mes de Abril que hoy acaba.

Fue un placer compartir y conocer novedosas herramientas para con el arte de la música, todas ellas condensadas en Clínics intensivos de entre tres y cuatro horas diarias impartidos por lo mejores profesionales independientes del territorio y bien contrastados por sus diferentes facetas para con el medio artístico y que con su buen hacer, dieron oportunidades para el conocimiento, experiencias concretas que al creador le pueden ayudar en su carrera musical.

Para saber más:

http://www.musicstgn.com/modules.php?name=News&file=article&sid=1345&mode=&order=0&thold=0

¿Y esta publicidad? Puedes eliminarla si quieres.

SETMANA FORMATIVA 011 a L'aMt

SETMANA FORMATIVA

Associació de Músics de Tarragona
Del 21 al 25 de març del 2011


Oberts a tothom, per introudir-se o ampliar coneixements específics en matèries no convencionals i d’aplicació pràctica. 

FORMULARI D’INSCRIPCIÓ


cartell clinics

Descarrega aquí el trípticREGIDORIA D’ESCENARIS.

Dilluns, 21 de març: Iniciació a la Regidoria d’escenari (19.00 a 22.00 h)

Dimarts, 22 de març: Producció tècnica i regidoria nivell avançat (19.00 a 22.00 h)

 
Darrera de tot directe, la figura del regidor d’escenari és vital pel bon desenvolupament de l’activitat.  Sovint el regidor ha de prendre decisions en poc temps, controlar aspectes elèctrics, temporals i humans, així com coordinar l’equip de treball i motivar el personal.  Ha de proveir i planificar les necessitats tècniques que depenent de l’esdeveniment són molt variades i conèixer en profunditat els elements de l’escenari i les funcions de les persones que hi treballen.  La seva presència als esdeveniments és cada vegada més present i necessària i sovint, la realitat supera la teoria, havent de posar la pròpia experiència en diferents circumstàncies. 

Es desenvoluparan tres línies generals de matèria:
-  Elements que composen la producció tècnica d’espectacle tant a exteriors com interiors.
-  Organigrama i funcions de la gent que hi treballa.
-  Tasques del regidor d’escenari
 
Aquesta experiència ens la oferirà l’Eduard Nadal,  tècnic especialista en mitjans audiovisuals, músic i treballa des de fa 17 anys professionalment com a tour-mànager, backliner, tècnic de so, vídeo i llum.  Actualment és el responsable tècnic a la delegació de Tarragona de "Iluminación Albadalejo".


LA VEU AMAGADA

Dijous, 24 de Març (16.00 a 22.00 h)

Partint de la idea de que la veu  és una eina per transmetre idees i emocions, podem destituir els complexes vocals i els prejudicis estètics per la creativitat pròpia.  La nostra imaginació i la seva materialització ens permet desenvolupar una veu personal amb molta més naturalitat, i aquesta veu s’acosta a les nostres necessitats i dificultats i sobre tot, a l’emissió d’un missatge de manera única.  El nostre jo més profund es pot mostrar si ens deixem emportar, alhora que ens exigim concentració i compromís amb un mateix.
El potencial de la nostra veu és des de que som nadons enorme, (qui no ha sentit la força del plor d’un nadó?).  Ara però, a mesura que anem creixent, aquest potencial és castrat per la pressió social i l’educació (nen, no ploris, no cridis, no diguis, no opinis...), les nombroses ocasions en que ens ha estat frenat l’impuls vocal ens ha provocat una espècie d’anestèsia i un detriment de la nostra capacitat.  El mateix passa amb el nostre sentit musical, el qual ha depès d’un judici extern i altres han  decidit per nosaltres sobre les nostres capacitats.
 
Aquest curs ens permet retrobar-nos amb la nostra veu, la més desconeguda i prendre consciència del nostre cos i les nostres emocions. Confiar amb la nostra veu i desenvolupar-la, pel simple fet de que la coneixem i la sentim.  Tot i que la veu sembla cosa només de cantants o oradors, aquest clínic permet a qualsevol persona acostar-se a la seva realitat vocal i descobrir aspectes que no havia tingut mai en consideració.  Per a persones que treballen habitualment amb la veu (cantants, professors, polítics, etc.), resultarà una ampliació del seu coneixement i podrà redirigir les qualitats de la seva veu. 
 
Rocío Romero Grau.  Estudiant de música des dels 6 anys, ha desenvolupat la seva carrera interessant-se per aspectes que la formació reglada no desenvolupava i que s’evidenciaven principalment, a l’hora de posar en pràctica allò après segons les seves circumstàncies.  Tot i que te una formació acadèmica, ha estat autodidacta amb mètodes propis i ha compaginat els seus estudis reglats amb altres tècniques, processos terapèutics i experiències relacionals que li han permès desenvolupar una metodologia basada en l’assistència pròpia, el respecte a un mateix i en transcendir en aquelles capacitats i limitacions que desconeixem de nosaltres mateixos.  Entre els seus projectes musicals, trobem una varietat estilística molt àmplia, animada per la recerca dels seus límits, que van des del rock, pop, bossanova, música tradicional, experimental, cançó d’autor, trash metal o el cuplet.  Actualment desenvolupa tècniques vocals per les arts escèniques, sense complexes estilístics ni estètics.


COACHING PER A MÚSICS

Divendres 25 de març (18.00 a 22.00 h)

Conèixer, detectar i utilitzar els recursos personals envers el nostre ofici, és una tasca que no se sol desenvolupar als estudis reglats habituals.  Ens emplenem de continguts i dades, però, què podem fer amb tot el que sabem?, què necessito per millorar?, on sóc?, per on començo a professionalitzar-me?,serveixo per això?, estic preparat?.  Què vull? quins són els meus punts dèbils? i els forts?, estic motivat? què em desmotiva?. 
Conèixer els nostres objectius i les nostres limitacions ens ajuda a plantejar estratègies per tirar endavant aquell projecte o carrera que volem fer. 
 
De manera excepcional, les tècniques del Coaching s’adapten al músic en aquest clínic,  per desenvolupar els seus recursos, donant les eines necessàries que li ajudin a la seva professionalització i per  assolir els seus objectius personals i professionals

Xavier Carpintero - Membre de la ICF (International Coaching Federation). Ha format a més de 300 Coach professionals com membre de l’equip pedagògic de prestigioses escoles, amb formació de Màster Internacional de Coaching. Té formació amb Administració d’Empreses. Màster of Business Administration (MBA). Màster en Psicologia del treball i de les Organitzacions, i amb Gestió de RRHH. Doble Màster Internacional de Coaching. Màster en Coaching de Constructivisme Social. Postgrau en Hipnosis Clínica. Màster en PNL (Programació Neuro-Lingüística). Màster en Teràpia Breu Estratègica (M.R.I, Palo Alto, Califòrnia) especialitzat amb l’aplicació a empreses i organitzacions. Màster en Comunicació i Problem Solving Estratègic (CTS- School of Management, Research and Clinical Istitute) dirigit per Giorgio Nardone, màxim exponent del M.R.I.

FORMULARI D’INSCRIPCIÓ

COM INSCRIURE’S
Podeu fer servir el formulari d’inscripció, o bé enviar un e-mail a comunicacio@musicstgn.com
on constin les vostres dades (nom, cognoms, DNI i adreça electrònica) i títol del clínic que voleu fer.
PREUS
Socis de l’aMt: bono per tots els clínics 15 €.  Un clínic: 5 €
NO socis de l’aMt: bono per tots els clínics 30 €.  Un clínic 10 €

L’ingrès s’ha de formalitzar a algun dels següents comptes bancaris especificant nom de l’alumne i nom del curs:
Caixa Tarragona
2073 0166 91 0110369027
Caixa Penedès
2081 0171 75 0000023481


Tots els clínics es portaran a terme a l’Hotel d’Entitats de Tarragona.  C/Pons d’Icart s/n. Pàrquing de la Pedrera

¿Y esta publicidad? Puedes eliminarla si quieres