Blogia
MACC

Espacio Tabacalera para la Associació de Músics de Tarragona (aMt)

Espacio Tabacalera para la Associació de Músics de Tarragona (aMt)
Es completamente oficial, la semana pasada el alcalde de la ciudad presentó el proyecto.

L’Ajuntament de Tarragona iniciarà la transformació urbanística de l’àmbit de la Tabacalera per convertir-la en un equipament cultural i social. Les primeres actuacions seran la remodelació de dos magatzems i la creació d’una gran zona verda. Aquests tres projectes  seran finançats pel Fons Estatal pel Treball i la Sostenibilitat Local i tenen un pressupost total de 8 milions d’euros. Aquest és un primer pas visible de la recuperació d’aquest gran espai per a la ciutat.
 
La transformació de l’espai de la Tabacalera consistirà:
  1. Remodelació del magatzem número 1 per crear  la Capsa Jove del complex, que donarà cabuda a les dependències de Tgn impulsa, els serveis de joventut de l’Ajuntament i  la seu de l’Associació de Músics de Tarragona (aMt).

Capsa Jove

La Capsa Jove s’ubicarà al magatzem número 1 i serà un edifici plurifuncional que albergarà els serveis de l’Àrea de Joventut, les dependències destinades a l’Associació de Músics de Tarragona (aMt) i les oficines, tallers i aules de Tgna Impulsa, de la Conselleria d’Ocupació, Formació i Empreses. Les quatre plantes de l’edifici s’estructuraran de la següent forma:
  • Planta baixa: espai multifuncional en què s’ubicaran serveis propis de Joventut (zones d’informació, oficines de gestió i àrea d’autoconsulta) i un espai de 350 m² habilitat com a sala de petits concerts, amb un escenari de 55 m².
  • La primera planta estarà compartida, a l’igual que la planta baixa, per Joventut i l’aMt. La part de Joventut disposa de tres aules més dos espais annexes, un destinat a oficines i l’altre, amb un caràcter més polivalent, per a usos diversos en funció de les necessitats de cada moment. L’espai destinat a l’aMt contempla tres bucs d’assaig, una sala de gravació i un espai de videocreació.
  • La segona i tercera planta es destinarà  a Tgna impulsa. 
Cada planta té una superfície de 700 m2, el que suposa una superfície total de 2.800 m2. 

Espai Tabacalera

L’Espai Tabacalera és un projecte que transformarà l’actual entorn en un espai verd i amb un cicle tancat de l’aigua; està basat en la utilització  d’eines sostenibles i tecnològicament molt avançades. S’utilitzaran la jardineria, l’aigua i la urbanització sostenible.
 
Hi haurà  dues actuacions en un sola:  la construcció d’una façana verda vertical de quasi 185 metres de longitud 18 metres d’alçada i amb una superfície verda d’uns 2.800 m² i  la creació d’ un parc públic de 3.200 m², que sumats als anteriors suposa la creació en un espai limitat d’una gran àrea verda 6.000 m². 
  • A la façana s’incorporarà una gran pantalla de 145 m² (9,25 m x 15,6 m), que donarà suport a les activitats culturals que generarà l’espai cultural de la Tabacalera.

Pressupostos

  • Capsa Jove – TGN Impulsa: 2,5 milions d’euros

0 comentarios