Blogia
MACC

Música Nacional

Més d’un miler de persones gaudeixen de RUTES

Més d’un miler de persones gaudeixen de RUTES

Acabada la mini gira d’estiu RUTES el passat dia 30 d’agost, que els dos músics tarragonins Xavier Pié (Saxo soprano) i Miguel A. Cruz –MACC- (Guitarra i efectes) han ofert per tot el camp de Tarragona i Àger (Lleida) durant set concerts, cal dir que més d’un miler de persones han gaudit de les seves composicions interpretades en viu.

 

RUTES és el primer disc editat per Xavier Pié i MACC amb el segell discogràfic de l’aMt, un disc instrumental difícil d’etiquetar però que beu de la música ambiental, del jazz, de l’electrònica, de l’experimentació i de la improvisació. Els dos músics tarragonins son dos móns musicals individuals que convergeixen en una direcció… la de RUTES.

 

Podem parlar d’un èxit acaparador amb els concerts Rutes, i l’autogestió del projecte ha estat la clau d’aquest èxit. Memorables han estat els concerts a Reus (El Racó de La Palma), Àger (Centre d’Observació de l’Univers) i a Tarragona dins el Bouquet Festival (al Claustre del Seminari), entre d’altres.

 

Xavier Pié i MACC, volen agrair al públic la seva assistència als seus directes i també als promotors dels concerts per oferir-los els seus espais.

 

Foto directe by Antoni Coll, Bouquet Festival 2014

IN MEMORIAM Toni

IN MEMORIAM Toni

La noticia me ha llegado esta mañana y la verdad es que me he quedado noqueado. El maestro y compañero en la Música, Toni Urbano nos ha dejado.

 

Músico tarraconense y pilar de la banda que eclosionó en una España cañí que se abría a la democracia y veía en su cara el mayor de los paradigmas; los Leño hacían letras comprometidas y directas, ponían en tela de juicio a todo y a todos, y lo hacían desde el rock and roll usándolo como arma para agitar conciencias.

 

Toni maestro de las cuatro cuerdas y de ceremonias musicales, con el que coincidí a finales de los ’80 y que agitaba un futuro incierto en su vida (acababa de vender su inseparable bajo Fender Precision). Sin embargo como buen culo inquieto, no paraba de proponer y hacer, en aquellas fechas subimos al escenario como Ausentes (con la A de Anarquía) aquí en la foto un bolo realizado en una sala de Tarragona el 28 de enero de 1988, de izquierda a derecha: Toni Urbano (bajo y voz cantante), Angel Urbano (batería), el guitarra reusense de Viuda Negra –no me acuerdo de su nombre- (guitarra) y un servidor (guitarra).

 

Toni me enseñó a confiar en un bajista cuando improvisaba, era una máquina interpretando y poniendo un colchón a un torpe guitarra como yo.

 

Gracias por los momentos compartidos y descansa en paz Toni, has tocado el cielo con tu rock y tu eterna sonrisa, humildad y humanidad.

XV Festival aMt Tabacalera

XV Festival aMt Tabacalera

El próximo 15 de Agosto, celebraremos los 15 Festivales continuados de la aMt en nuestra ciudad, pero, también los 15 años de existencia de la aMt (Associació de Músics de Tarragona), y será a partir de las 20:00h con 8 horas "non stop" de música gratuita con estilos musicales de lo más variados, en los jardines de la Tabacalera de Tarragona y dentro de las fiestas de Sant Magí 2014, las fiestas de verano de nuestra ciudad.

15 años de existencia que se dicen rápido, intentando dar forma a una entidad cultural pero también social, reivindicando el trabajo del músico profesional y valorando al músico amateur sin olvidar a las nuevas generaciones, esas que bien fuerte llegan. 15 años en la sombra trabajando para el colectivo pero también por la buena música.

Recordad 15 de Agosto en la Tabacalera de Tarragona. 

 

"LA BANDA MUNICIPAL DEL POLO NORTE ENCAPÇALA EL CARTELL DEL QUINZÈ FESTIVAL aMt

Quinze anys d’Associació de Músics de Tarragona (aMt) i quinze edicions del Festival organitzat per l’entitat. El Festival aMt va ser, de fet, l’acte amb què es va donar a conèixer l’associació, allà per la Santa Tecla del 2000. A partir de l’any següent, el Festival aMt ja es va integrar dins les festes de Sant Magí, convertint-se de mica en mica en un dels seus ingredients fonamentals, amb una fórmula consolidada i infalible: vuit hores de música en directe, sense interrupcions i gratis. Grups de casa i també grups de fora, buscant un cartell que combini la qualitat, la novetat i músics que han de ser referents per al col·lectiu. Sense prejudicis estilístics.

La quinzena edició del Festival aMt se celebrarà, apropiadament, el 15 d’agost, a partir de les 20:00 i fins les 4:00 de la matinada, als jardins de l’antiga fàbrica Tabacalera, just davant de la Capsa de Música. El cartell l’encapçalen aquest cop els barcelonins La Banda Municipal del Polo Norte, combo amb alguna cara coneguda que practica un pop amb lletres quotidianes i que aquest 2014 han editat el seu segon llarga durada, Calor, a can Paco Loco. Com a presencia destacada recuperem als 9son –que es van quedar sense actuar l’any passat per la pluja que va paralitzar el festival un parell d’hores-, un dels grups amb més projecció els darrers anys al país en l’àmbit de la rumba i el mestissatge.

El festival comptarà també amb la presència dels locals Harrison Ford Fiesta, flamants guanyadors de la darrera edició del concurs DO. I per arrencar, una proposta singular: la revisió en clau jazz del repertori de la cantautora melòdica Cecilia, a càrrec de Tui Higgins i Xavier Monge. Completen el cartell En El Surco, Euler, El Oso i Et-CO*.

El XV Festival aMt compta està coorganitzat amb l’ajuntament de Tarragona, i compta amb el suport del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la col·laboració de l’AIE i la Fundació SGAE, el patrocini d’Estrella Damm i Rock & Clàssic i la Fira de Música de Carrer de Vila-seca com a partner artístic". 


SHINE ON en Tarragona

SHINE ON en Tarragona

Un A Music Day, de excepción en la Capsa de Música de Tarragona (Espai Tabacalera) tributando a Pink Floyd, las musicas que me hicieron ser músico.

Gracias al público asistente, a los músicos y a los voluntarios aMt, sin ellos no hubiese sido posible. ¡SHINE ON!.

Dia Internacional de la Música de l’Associació de Músics de Tarragona (aMt) tribut a PINK FLOYD al seu espai CAPSA DE MÚSICA va ser el passat divendres 20 de juny del 2014.

Foto by: Ildefonso Cuesta (I l d e cuesta)

http://www.musicstgn.com/

"SHINE ON" homenatge als PINK FLOYD de l'aMt

"SHINE ON" homenatge als PINK FLOYD de l'aMt

Aquest any el concert per celebrar el Dia Internacional de la Música de l’Associació de Músics de Tarragona (aMt) i l’Ajuntament de Tarragona, està dedicat a una de les bandes claus de la música contemporània, un espectacle en format de tribut a PINK FLOYD que celebrarem en el nostre espai CAPSA DE MÚSICA. Serà divendres 20 de juny a partir de les 23h. L’entrada és gratuïta amb servei de barra a preus populars, i l’aforament limitat i reservat el dret d’admissió. 

El concert és possible gràcies a la col·laboració de diferents músics de diversos estils, que preparen per a l’ocasió, i des de fa mesos,  la seva versió particular d’alguns dels temes més populars del grup britànic (“Shine on you crazy diamond”, “Comfortably numb”, “Wish you were here”, etc.) sota la direcció artística de l’aMt.  En total, seran més de 30 artistes / músics participants. Entre d’altres, cal esmentar: Frank O’Lee Sons, NLS!, Pep Espasa, Rocío Romero, Irina Badia, Baglietto, Ramrom... Com és habitual, el concert es tancarà amb l’aMt All Stars, que interpretarà un dels temes icònics de Pink Floyd, “Another brick in the wall”

Des de fa vuit anys, l’aMt celebra el Dia de la Música amb un concert de tribut a algun dels grans noms o moviments de la història de la música pop. Així, en anys anteriors s’ha homenatjat els Beatles, els Rolling Stones, Elvis Presley, Bob Marley, Queen i els anys de la Movida entre d’altres.

OBSERVANT AMB MÉS PRECISIÓ EL COSTAT OCULT DE LA LLUNA

Londres primavera de 1966: “…la banda no tocava música, tocava sons. Ones i parets de sons, alguna cosa completament diferent…”.

Els Pink Floyd formaven part d’un moviment avantguardista en el Londres de l’època. Des de llavors fins a aquest moment han editat 14 discos d’estudi originals, 2 bandes sonores, 6 recopilacions i grans èxits, 4 discos en directe, diversos dvd’s de concerts i la pel·lícula The Wall, en total, gairebé 100 milions de discos venuts

Pink Floyd són els sons engiponats de la guitarra estratosfèrica de Gilmour, les lletres i la visió global de Waters, el so ambiental i de vegades jazzy de Wright o el blues lent i de vegades acalorat de Mason en el ritme, però, també és la banda que va usar la tecnologia per crear sons amb instruments musicals llavors molt nous com els sintetitzadors "VCS3", els efectes de eco "Binson", els equips per a l’espectacle com les llums estroboscòpiques o les llums espectaculars "Varilites", el so quadrifònic i el desenvolupament tècnic de la marca anglesa de so d’altaveus professionals "Turbosound". L’any passat es van celebrar els 40 anys de l’edició del mític lp “The Dark Side Of The Moon”, un dels grans discos de la història del rock, un disc clau per les seves noves tècniques de so d’estudi, però també d’execució, de creativitat, de disseny i de visió a l’hora de portar-ho a l’escenari i donar-li forma d’espectacle. A dia d’avui és el quart àlbum més venut de tots els temps.

AL MAIG GAUDIREM DE LA PROGRAMACIÓ MUSICAL AMB DO DE TARRAGONA

AL MAIG GAUDIREM DE LA PROGRAMACIÓ MUSICAL AMB DO DE TARRAGONA

Aquest maig omplim la Capsa de Música amb concerts produïts per l’aMt en estreta col·laboració amb l’Ajuntament de Tarragona, donant valor i suport a les noves propostes de la ciutat i el seu entorn amb sis formacions tarragonines mitjançant la Programació Musical Estable del DO TGNA.

Del 16 al 24 de maig tindran lloc els concerts de la Programació Estable del concurs Denominació d’Origen Tarragona (DO TGNA), un certamen impulsat des de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona. Un total de sis actuacions que es realitzaran a la Capsa i a la Fira de Música al Carrer de Vila-seca, i que diversificant les actuacions musicals buscarà l’assistència de nous públics als concerts. La Programació Estable DO TGNA és el fil conductor del concurs musical a l’any següent. En aquest sentit,  el DO arriba enguany a la 24a edició, i aviat presentarem les noves bases del concurs musical.

FIM i DO TGNA

 Divendres 16 de Maig, a la 15 Fira de Música al Carrer de Vila-seca. Els guanyadors de la 23 edició del concurs musical Denominació d’Origen Tarragona (DO TGNA), el quartet tarragoní HARRISON FORD FIESTA pujaran a les 22:15 h, a l’escenari de l’Hort del Centre i ens mostraran els temes que formaran part del seu primer treball discogràfic. Preu: targeta FIM.

CAPSA i DO TGNA

Divendres 23 de Maig, a partir de les 23h. Programació musical DO amb DEAR + OLGA PES, els primers músics joves i novells una nova formació de pop íntim que treballa ara mateix en el seu primer treball discogràfic i la cantautora tarragonina que veu del món de les grans cantants anglosaxones però amb un discurs propi, ens faran gaudir d’una nit molt especial. Preu: 5€ amb consumició mínima inclosa.

Dissabte 24 de Maig, a partir de les 23h. Programació musical DO amb CHILL AND SEDUCE + NACHO NANDO y MIGUEL (NNM) + GÖTTEMBERG. El funk jazz eclèctic i amb molt de gust dels Chill, més el pop i el roc d’una de les més originals formacions de casa aparegudes a l’escena musical NNiM i per acabar els contundents músics dels barris de ponent de la formació amb nom germànic. Preu: 5€ amb consumició mínima inclosa

CAPSA I FORMACIÓ

A més, la programació de la Capsa per al mes de maig també inclou:

Dissabte 31 de Maig, a partir de les 10 del matí, Formació amb Clínics d’alta intensitat en quatre hores d’excel·lència amb la guitarra al WORKSHOP BLUES a càrrec del guitarrista i professor de l’Aula de Músics Pep Santacruz. Preu: socis actius de l’aMt (2014), 8 €. Preu: per a NO socis de l’aMt, 14 €.  Inscripcions a www.musicstgn.com

RUTES

RUTES

RUTES, ha sido uno de los motivos por los que hacía tiempo que no pasaba por aquí, ahora lo hago y os comento, que RUTES es un trabajo realizado a fuego lento sin prisas y con el ánimo de hacer un trabajo musical que plasme la investigación y la composición desarrollada junto al genial saxofonista y amigo Xavier Pié, maestro del viento y de la humildad creativa.

Rutes es una auto-producción realizada completamente en Tarragona, en mi estudio No Lo Sé! y en sitios como la iglesia de Sant Françesc de Montblanc y donde han colaborado creadores de otras disciplinas. Estas sinergias se hacen patentes desde que tienes en tu manos el disco físico o lo escuchas en las principales tiendas de las redes digitales desde el pasado 18 de Febrero.

Gracias a Fer por su buen hacer en grabaciones, mezclas, masterización comentarios y compañía durante todo el tiempo que hemos tardado en pergeñar Rutes, a Pep Escoda maestro de la luz y uno de los mejores ojos fotográficos de este país y del extranjero, a Rocío Romero por hacer tan bien el diseño del cd, a la aMt por existir y por dejarnos editar en ella este trabajo musical. Gracias a todos.

CAPSA DE MUSICA espai aMt a la TABACALERA

CAPSA DE MUSICA espai aMt a la TABACALERA

L'espai musical CAPSA DE MÚSICA es el fruit de la reivindicació de 14 anys de l'Associació de Músics de Tarragona (aMt) eina per la gestió, producció, col·laboració, formació, exhibició, creació i difusió de la pedrera musical de Tarragona, aquest espai està en funcionament des de aquest mateix any 2013 i heu de tenir molt en compte que estem a l'inici del procés de definició de les activitats de la mateixa. El projecte compta amb sala de concerts polivalent, espais de formació, oficina de producció, bucs d'assaig i estudi de gravació i producció de àudio i de vídeo i arxiu (aquests cinc últims encara en obres i per entregar).

www.musicstgn.com

20 años de grabaciones de música

20 años de grabaciones de música

Empezamos en nuestro estudio de grabación No Lo Sé! allá por el año 1993 y hasta hoy 2013 en que celebramos 20 años de música, de grabaciones y producciones.

Pero también hubo una arqueología, unos inicios. Empecé con un radio casete mono, -un aparato al que le metías una pequeña cinta de casete y podías escuchar después cuando te apetecía los programas de radio (por aquellos entonces en las Españas empezaban a sonar la FM y en estéreo) o las grabaciones a micro abierto de tus vinilos de entonces (1977-79)-, hasta que aparecieron los “loros” que grababan en estéreo y duplicaban incluso cintas (1983-1986), con ellos y con más nivel de calidad -el que nos daban un par de platinas de buenas marcas como Sony y Denon-, empezamos a descubrir caseramente lo que era el mundo del audio, del hifi y de lo esotérico, editamos nuestra segunda maqueta auto-producida como RPM “Revoluciones por minuto” (1986), y grabé la maqueta de un grupo seminal de Constantí “Els Pets” (1986-87) con los que entonces tocaba y colaboraba.

Por aquellos entonces en RPM, grabábamos nuestros ensayos en nuestro estudio situado en el dormitorio de matrimonio de casa de Ramón (en Torreforta) por donde en aquellos entonces pasó la flor y nata de reconocidos músicos de hoy en día: Pepe Sáez, Kike Colmenar, Miguel Trujillo…, y después con micros prestados y alguna mesa Yamaha también prestada, empezamos a preparar lo que después fueron las maquetas de nuestras primeras grabaciones oficiales y con ellas nuestros primeros elepés “El aire de mi ciudad” (1989), “Milagros de amor” (1990) cintas y singles radiofónicos, hasta que llegó el romper con el “showbusiness” y montárnoslo nosotros solos cual “Juan palomo”.

Ramón entro en el mundo de las Workstation y sintes con su Korg M1 y luego con un T3, allí metías en pistas todo lo que querías, como bases, para después tocar en directo o currar en el estudio, así que lo primero fue pillarnos un ordenador Atari ST ¡con sólo un mega!, un software Notator (que años después terminaría por llamarse Audio Logic o Lógic Pro), un multipistas Tascam 688 de 8 pistas a casete con Dolby DBX más unas Yamaha NS10 como altavoces de escuchas profesionales (1991), así como un Dat Sony para Masters. Ahí empezamos a maquetar Ramón y un servidor lo que sería nuestro tercer larga duración, pero también por aquel entonces empezamos a grabar las maquetas de todo aquel que se atrevía a ponerse en nuestras manos y fueron unos cuantos... como Otxqué (de los hermanos y excelentes músicos canongins Dani y Pep Espasa), Coda y un largo etc. Con este equipo grabo, mezclo, produzco, edito y masterizo mi primera maqueta de mi proyecto musical en solitario “Satori Matrix 1” (1992) y mi primer cd “Tick” (1993).

A la vez maquetábamos y trabajábamos con diferentes músicos y amigos -Fer entra oficialmente a formar parte como batería de No Lo Sé! en 1992- y trabajamos en lo que sería nuestro tercer larga duración “Kesse entre la Llegenda i la Realitat” (1993) y con él también inauguramos y grabamos por primera vez en los controles de nuestro No Lo Sé! estudio, 100 metros cuadrados con una acústica de madera muy natural, adquirimos más material, un multipistas de carrete abierto de una pulgada Tascam con Dolby S “todo un nivelazo” de 24 pistas, un buen micrófono de condensador sueco el Milab Vip 50, unas cajas de las que nos quedamos enamorados Ramón y un servidor años atrás en los estudios en los que trabajábamos, unas inglesas B&W 801 estudio monitor (las mismas que se utilizaban en los Abbey Road estudios de Londres o para masterizar los discos de la Deustche Grammophon). En esa época empezamos las producciones exteriores como el XIV Congreso Internacional de Arqueología Clásica de Tarragona, los concursos de música contemporánea ciudad de Tarragona y los más variados y variopintos músicos y formaciones, de algunas guardo gratos recuerdos y de otras no quiero ni acordarme: Mi-tel´s, los impresionantes Mr. Popper donde entonces había dos hermanos que después apuntaron maneras en esto de la locura musical, Ángel Santiago y Sergio Santiago. Adquirimos más equipo, una pareja de altavoces JBL para ensayar, etapas como una Nad, una mesa muy musical una TRIDENT series 65 y más micros de todo tipo, también a la vez preparamos lo que sería nuestro cuarto larga duración “Canciones desde un mundo en franca retirada” (1996) mezclando con todo tipo de artilugios como un Kat, sensores de baterías, bases pregrabadas y todo ello mezclado a mano y masterizado más a mano.

Ya en el 2000-02 invertimos en un PC y una tarjeta de grabación digital Echo – Layla y ahí entramos en el mundo digital dejando poco a poco los soportes de grabación analógicos que nos habían acompañado desde 1979.

Empezamos una loca idea junto a Ramón, producir lo que después sería el primer cd recopilatorio multimedia aMt “Un Munt D’Idees” (desde la aMt hemos hecho 9 entregas) y por él han pasado las bandas más interesantes del territorio y de la propia aMt, por aquel entonces Fer decide meterse poco a poco en el estudio, y por nuestros controles pasan unos seminales Bezoya, RSK, Twiris, Time Travel, Mad Monkeys, Tumbuctú, Spy Light, Oscárboles, Roger Benet…

Nos visitan grabando sus primeras maquetas: RSK, Time Travel, Spy Light, Meli & The Xavalins, Underground Spirit, Nexther, La Rabia Acústica.

Ramón finalmente deja el proyecto No Lo Sé!, y decidimos seguir en el 2006 Fer y yo a solas con el estudio y los más variados proyectos, pasando por nuestros oídos y controles, el segundo cd de RSK, Seis hojas, Los Berlanga, el primer cd de Vergüenza Ajena, Gana, el pintor José María Rosselló, Ismi de Underground Spirit con un proyecto muy chulo para recordar, Pasqu, Xavier Pié y también nuestras bandas, los proyectos comunes, en solitario o con otros músicos, ampliamos equipo, adquirimos más micros de nivel, etapas y una nueva mesa de válvulas una TL Audio modelo M4 de 24 canales que suena como sólo la válvula puede aportar al audio, editamos el quinto trabajo largo de No Lo Sé!, como un acto de lo que fue y fuimos “Al fin, por fin… el fin” (2010), me hacen caso y al fin saltamos al sistema operativo Mac –personalmente trabajaba con él desde 1994 con Iury Lech- y adquirimos las tarjetas actuales Echo, Fer entra en el mundo Pro Tools y se especializa en la edición, mezcla y masterización digital, actualmente hemos acabado el nuevo trabajo de NLS! como trío “Organic” (2011-2012) y que muy pronto verá la luz en el universo digital.

Como veis 20 años dan para mucho…, hemos visto como han intentado hacer desaparecer el mundo analógico en la música y se ha potenciado entrar cada vez más fuerte con los “plug ins” y “apps” de los más variados software, y que por cierto lo que realmente tratan de hacer, es imitar en la medida de lo posible aquellos grandes equipos analógicos que tan musicales siempre han sonado, en fin un paradigma para volver a lo orgánico y real.

L’aMt presenta el novè CD recopilatori amb un concert a la Capsa de Música

L’aMt presenta el novè CD recopilatori amb un concert a la Capsa de Música

L’Associació de Músics de Tarragona (aMt) presenta demà divendres dia 28 el IX CD Multimèdia “Un Munt d’Idees 2012”, amb un concert a la Capsa de Música. No, no és cap innocentada!!! Cinc grups i solistes (Irina Badia, Bill Gómez, Sergi Tost, En El Surco i Grass) actuaran en directe a partir de les 22:30. Quatre hores de música per només cinc euros (consumició inclosa): preu anticrisi, com toca.  El “bolo”, a més, servirà per acomiada l’any a la Capsa de Música, el nou equipament del magatzem número 1 de la Tabacalera que al llarg de 2013 ha d’entrar en ple funcionament.

En el concert participaran la meitat dels grups i solistes inclosos al CD, i oferiran un tast ben divers.  Obrirà Irina Badia amb una proposta poc habitual fins ara en les produccions de l’aMt: cançó lírica. Després, els veterans Bill Gómez portaran el pop eléctric progressiu i intimista a la sala.  Sergi Tost marcarà l’equador del concert amb el seu pop acústic, que tindrà continuïtat en els sons llatins d’En El Surco, amb un veritable “All Star” a les veus.  I tancarà Grass, guitarrista de Frank O’Lee Sons, que presenta les seves cançons pròpies acompanyat d’un grapat d’amics.

El CD promocional “Un Munt d’Idees” ha arribat a la novena edició malgrat els temps que vivim gràcies a les aportacions econòmiques de prop de 50 micromecenes, a través de la plataforma Verkami. En el concert, que servirà de reconeixement als micromecenes, també es podrà aconseguir el CD a canvi d’un donatiu de cinc euros. 

TAC 12 ajuda a l'aMt

TAC 12 ajuda a l'aMt

A partir del minut 9:09 report Verkami-aMt, l’aMt necessita ajuda.

Auditori - C. 157: 

tac12.xiptv.cat/auditori/capit 

via @xiptv @musicstgn @t2012

Ayudanos como mecenas en el IX cd de la aMt 2012

Ayudanos como mecenas en el IX cd de la aMt 2012

¿QUÉ Y PORQUÉ?
El objetivo de este disco es dar oportunidad a los nuevos músicos con propuestas musicales en activo y grabar en un estudio profesional su trabajo. El resultado es un disco con propuestas plurales, nuevas, creativas e innovadoras. Dar oportunidad a nuevos músicos y formaciones para grabar y difundir su música responde a la gran necesidad que vive el panorama ante tantas dificultades que se encuentran los músicos que quieren profesionalizarse y quieren desarrollar su trabajo, obteniendo experiencia mediante nuevos retos http://www.verkami.com/projects/3624-edicion-del-ix-cd-un-monton-de-ideas.

En la aMt conocemos bien el potencial de los nuevos creadores, por eso queremos mantener la edición del Cd "Un Montón de Ideas" (ya en la novena edición), a pesar de las dificultades presentes, para ofrecer una oferta cultural que favorezca el encuentro entre el músico y el público.

El Cd incluye también una pista multimedia con información de todos los grupos que participan, para facilitar la difusión y promoción de su trabajo. La edición es de 1.000 copias promocionales, de las cuales una buena parte son distribuidas entre medios de comunicación y industria musical. Cada año, también y para apoyar la edición, se realiza unconcierto de presentación, para que el público pueda conocer las propuestas sobre el escenario. Este año, sentimos la alegría de poder hacerlo, además, en la recién estrenada sala "Capsa de Música" del edificio Tabacalera de Tarragona. Una manera de hacer crecer la actividad musical que tanta falta hace.

¿PARA QUÉ?
El dinero conseguido ayudará a financiar el 20% que nos falta para realizar las siguientes acciones:
. - Grabación del disco
. - Edición de 1000 copias.
. - Distribución de las copias entre medios de comunicación e industria musical
. - Concierto presentación del disco en directo.

¿CUANDO?
Entre octubre y noviembre se lleva a cabo la grabación en el estudio. En diciembre se edita el disco y se presenta públicamente antes de fin de año en la Sala Caja de Música.

¿QUIENES SOMOS?
L’Associació de Músics de Tarragona (aMt) tiene más de diez años de experiencia en producir numerosos proyectos relacionados con la música: ediciones, concursos, ciclos, fetivales, formación .... Nos mueve lograr la dignificación laboral del músico y favorecer oportunidades de empleo, así como hacer crecer la estima a la música manteniéndola viva, alimentando la ilusión y recompensar los esfuerzos que requiere llegar a ser un buen músico. Esto es posible gracias al trabajo continuado de la Asociación, sus voluntarios, diferentes instituciones públicas sensibles al proyecto de la aMt y la aportación de los socios.

http://www.verkami.com/projects/3624-edicion-del-ix-cd-un-monton-de-ideas

SATÈL.LIT RENUEVA EL CONCURSO DO

SATÈL.LIT RENUEVA EL CONCURSO DO

La 22 edición del tercer concurso musical más veterano del estado, el DOTGNA, ya tiene ganador se trata del grupo Satèl.lit, una nueva banda con una muy interesante y cuidadosa forma musical de componer y ejecutar sus piezas musicales.

Satèl.lit, fue la segunda banda tarraconense en subir al nuevo escenario de este concurso: la Sala Capsa de Música en la Tabacalera  de Tarragona, pasando con muy buena nota como nuevo espacio para el concurso.

Más de 600 personas disfrutamos de la buena música, la que pergeñaron los seis finalistas y las dos bandas invitadas, sonidos que a lo largo de las más de seis horas que duró la final hicieron "resonar" la Capsa de Música.

El jurado decidió y coincidió plenamente con el voto popular, al decidir el grupo ganador Satèl.lit y en la misma noche la Consellera Carme Crespo acompañada del Conseller Carles Castillo dieron el premio a los Satèl.lit como ganadores del 22DOTGNA, una muy buena forma de dar visualización a los músicos y a sus creaciones gracias también al paraguas de la Capitalidad de la Cultura Catalana.

La noche acabó con un excelente concierto de los "The Gramophone Allstars" con sus sonidos que iban del soul al jazz pasando por el reggae y las versiones de los grandes temas de la música negra.

Fotografía de:

Lola Romero "No sin mí cámara" / aMt 2012

LA FINAL DEL 22 CONCURS MUSICAL D.O. TGNA S'APROXIMA

LA FINAL DEL 22 CONCURS MUSICAL D.O. TGNA S'APROXIMA

Una de les nits més especials de la música tarragonina s’aproxima aprofitant les festes majors de Santa Tecla de Tarragona. El 15 de setembre a partir de les 20 h. a la Sala Capsa de Música de la Tabacalera es celebrará la final del 22 concurs musical D.O.TGNA que posarà sobre l’escenari els sis finalistes tarragonins seleccionats (d’entre 52 bandes presentades), els quals es disputen el suculent primer premi d’un dels concursos més veterans de l’estat.  Les formacions Gut Derby, Satèl·lit, Harrison Ford Fiesta, Roger Benet, Yo i Ego hauran de demostrar durant mitja hora la seva qualitat sonora en directe, la seva originalitat i la seva capacitat de captivar al públic.  La programació de la nit comptarà també com a convidats al grup Lapsus (Olot), guanyadors del concurs Partytura-Partytecla de l’any 2011 per a músics joves.  El final de festa està assegurat amb la bona música del grup The Gramophone Allstars el cap de cartell, una proposta de qualitat i bons ritmes.

L’assistència és gratuïta i la Sala Capsa de Música de la Tabacalera, acollirà per primera vegada aquest menú musical sent així uns dels nous espais per les festes i la programació de la música en viu amb el ressò de la Capitalitat Catalana de la Cultura que la ciutat de Tarragona representa durant tot aquest 2012. La final del concurs 22 DO TGNA dóna l’oportunitat de testar i difondre la música feta a casa, així com motivar els músics tarragonins amb noves experiències professionals. 

+ info: www.musicstgn.com

22DOTGNA CONCURS MUSICAL Finalistes

22DOTGNA CONCURS MUSICAL Finalistes

Després de la deliberació del jurat, els finalistes i els suplents de la XXIIª edició del concurs musical Denominació D’Origen Tarragona 2012 per a la final del proper 15 de setembre a l’escenari Capsa de Música (Tabacalera) són els següents,

Grups Finalistes: Ego; Roger Benet; Harrison Ford Fiesta; Satèl.lit; Yo i Gut Derby

Grups Suplents: Fetitxe 13; Euler

Felicitem als finalistes i donem les gràcies a tots els participants, per aportar el seu talent i el seu treball musical.

Comunicació 22DOTGNA / Ajuntament de Tarragona / Associació de Músics de Tarragona (aMt)

+ info.: www.musicstgn.com

 

XIII FESTIVAL aMt: NO SOMOS SUPERSTICIOSOS

XIII FESTIVAL aMt: NO SOMOS SUPERSTICIOSOS

“I ain’t superstitious” (no sóc supersticiós), cantava Howlin’ Wolf en un dels temes clàssics del blues de Chicago, després reinterpretat mil-i-una vegades per tota mena d’artistes. Els de l’aMt tampoc no en som, de supersticiosos, i ens enfrontem a la tretzena edició del Festival que porta el nom de l’associació sense cap mena de por ni prejudici (bé, només creuant els dits perquè tot surti bé). Perquè  arribar a tretze edicions no és poca cosa, i si de cas és motiu d’orgull i satisfacció. I com que no som supersticiosos, per al XIIIè Festival hem programat un cartell amb ni més ni menys que tretze (altre cop!) bandes i artistes encapçalats pels càntabres Los Deltonos, una de les bandes més prestigioses de l’Estat.

A més, a l’aMt no som aliens a la crisi i també ens apretem el cinturó, com toca, però sense retallar en els “serveis essencials”: el nostre festival manté durada (nou hores de música en directe ininterrompuda), gratuïtat i una proposta que combina nous projectes amb altres de veterans, músics de casa i de fora i un ventall ben ampli d’estils: rock, pop, cançó d’autor i rumba, entre d’altres.

Per tercer any consecutiu, el festival se celebrarà davant l’antiga fàbrica Tabacalera, però aquest cop deixem d’ocupar l’avinguda Vidal i Barraquer per ocupar un espai més adequat, al jardí vertical inaugurat el passat mes de maig, de manera que podrem començar a treure rendiment de la Capsa de Música a nivell de producció.

Sens dubte, Los Deltonos –que fa sis anys que no actuen a Tarragona- són la gran atracció del festival. Els càntabres van destacar en un primer moment per la seva visió fresca del r&b (“power blues”, en deien), i a més cantat en castellà, però al llarg d’una trajectòria de més de 25 anys també s’han acostat a d’altres estils com el funk, el power pop i darrerament l’americana. Rock de guitarres a càrrec d’una banda que és tot un referent no només per les seves cançons i el seu so, sinó també per la coherència amb què han sobreviscut al “negoci” musical durant tot aquest temps.

Però el Festival aMt també aposta per noves propostes. Atenció a Lady Gipsy, un dels noms que ara mateix està sonant més fort dins el panorama de la rumba barcelonina. I atenció també a altres grups amb projecció: els osonencs Nyandú (a punt de treure el seu primer llarg) i Will Spector y Los Fatus, gresca desacomplexada des de Saragossa. També hi ha convidats de casa: Fred Secret (guanyadors del 21è DO TGN), Vergüenza Ajena i Ankor. I és clar, els noms propis de l’aMt: Alberto Grima, Euler, Mientras Tanto, En el Surco, Abre Ke Paso i Dique Seco.

No hi ha lloc per la superstició!

by Guille Soler

 

20h.     ALBERTO GRIMA

20’30h. FRED SECRET (Guanyadors 21ª edició DOTGNA’011)

21h.     EULER

21’30h. MIENTRAS TANTO

22h.     EN EL SURCO

22’30h. VERGÜENZA AJENA

23’15h. LADY GIPSY

00’15h. ABRE KE PASO

00’45h. LOS DELTONOS

2h.       DIQUE SECO

2’30h.   NYANDÚ (Guanyadors SONA 9 edició 2011)

3’15h.   WILL SPECTOR Y LOS FATUS (Seleccionats 13ª edició FMCV ‘012)

4’15h.   ANKOR

+ Info.: www.musicstgn.com

NOLOSE! y sus sueños...

NOLOSE! y sus sueños...

Buenas amig@s os dejo el link de una entrevista que nos ha echo el compañero Next de ETIK magazine, espero que os sitúe en qué momento estamos ahora mismo, musicalmente hablando claro...

http://www.etikmagazine.es/prueba/nolose-duerme-el-sueno-de-los-justos/

13 FIM

13 FIM

Aqui os adjunto el link con la graella final de lo que será la 13 Fira de Música Al Carrer de Vila-seca, aquí salen todas las bandas y formaciones participantes como por ejemplo nuestras bandas aMt una buena representación musical de Tarragona: Bandarra Street Orkestra, Le Cirke y los ganadores del concurso musical del Ayuntamiento de Tarrgona el DO 011 Fred Secret, una buena representación del Territorio.

http://www.firacarrer.cat/cms/index.php/programacio

Más info: www.firacarrer.cat

L'aMt en MARXA

L'aMt en MARXA

El proper 16 de Març comença el Música en marxa de l’aMt.

El disc "Un Munt d’Idees" s’obre pas als escenaris.

En aquesta ocasió els grups de l’aMt Abre ke paso, EULER i Underground Spirit surten del Cd al directe.

Será a la sala El Cau de Tarragona – a partir de les 21:00 h – preu 5€ amb consumició inclosa.

Enrique Sierra, suena la Radio Futura

Enrique Sierra, suena la Radio Futura

In memoriam maestro Enrique, seguiremos tu camino.

 

 

PD.

la foto es de la ultima sesión de fotos de Enrique Sierra está sacada de su blog http://cort.as/1cTz del excelente fotógrafo musical Pepe Castro.

+ info:

http://pepecastrophotographer.wordpress.com